Bibergazı ve elektroşok satışlarında büyük artış!

İstanbul'da iki genç kızın arka arkaya işlenen vahşi cinayetleri, kadınlar arasında büyük bir korku ve paniğe yol açtı. Bu olaylar, kadınların güvenlik ihtiyaçlarına olan ilgiyi artırırken, özellikle öz savunma ürünlerine talep patlamasına neden oldu. Bibergazı ve elektroşok cihazlarının satışında ciddi bir artış yaşandı.

Kadına yönelik şiddet ve cinayetler toplumda bir yandan öfke ve endişeyi artırmaya devam ederken, diğer yandan da savunma ve korunma politikaları araştırılmaya başlandı. Son olarak Semih Çelik'in Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice öldürmesi ve Taksim'de bir kadının cinsel saldırıya uğradığı görüntüler, kadınları harekete geçirdi, nasıl korunmalıyız sorularına yöneltti?

Kadınlar, kendilerini koruyabilmek adına internet üzerinden bibergazı ve elektroşok cihazları sipariş etmeye başladılar bile.

Bu durumu fırsata çeviren işletmelerde de piyasaların üzerinde satış yapılıyor. Talebin artması, piyasada fırsatçıların da devreye girmesine yol açtı. 99 ila 274 lira arasında satılan bibergazının fiyatları bazı yerlerde ise daha pahalı.

Bakmadan Geçme