Birlik Sağlık-Sen'den tepki: 'Haksız açığa almalar ve sağlıkta şiddet kabul edilemez'

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mustafa Kuzugüden'in açığa alınmasına yönelik sert bir basın açıklaması yaptı. İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın toplantısında Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi konusundaki yetersiz önlemleri eleştirirken, Kuzugüden'in haksız yere açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Doğruyol, sağlıkta şiddet olaylarının artarak devam ettiğini ve bu konuda yeterli yasal düzenlemelerin uygulanmadığını belirtti. Şiddet olaylarını basına taşıyan İl Temsilcisi Mustafa Kuzugüden'in, yasal dayanağı olmayan bir şekilde iki ay süreyle memuriyetten açığa alınmasına tepki gösteren Doğruyol, bu kararın kanunsuz olduğunu söyledi.

Kanunları tanımamazlık kabul edilemez

Basın açıklamasında, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Kuzugüden'i 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15. maddesine dayanarak açığa almasını eleştiren Doğruyol, sendika temsilcilerinin basına açıklama yapmalarının kanunen engellenemeyeceğini belirtti. Doğruyol, İl Sağlık Müdürü'ne hitaben, "Sizin bir sendikacıyı açığa alma eyleminiz kanunları bilmemekten mi, yoksa tanımamaktan mı kaynaklanıyor?" diye sordu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artıyor

Doğruyol, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının ciddi boyutlara ulaştığını dile getirerek, Balıkesir Edremit'te hastanede ateş açan bir kişi ve İzmir'de bir aile hekiminin dövülmesi gibi olayları hatırlattı. Bu olayların, buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu vurguladı. Doğruyol, “Her gün sağlık çalışanları şiddet ve hakaretlere maruz kalıyor, ancak yöneticiler üç maymunu oynuyor” dedi.

Adalet istiyoruz

Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarının haklarının korunmadığını belirterek, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun işverenlerin çalışanların güvenliğini sağlama yükümlülüğünü hatırlattı. Bu sorumluluk yerine getirilmezken, sendika temsilcisinin haksız yere açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Doğruyol, "Biz çok şey istemiyoruz, adalet istiyoruz," dedi.

Son olarak Doğruyol, Mustafa Kuzugüden'in açığa alınmasıyla ilgili hukuki süreç başlattıklarını ve adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme