ÇEMBER-9 Operasyonlarıyla 2 bin 842 firari adaletin önüne çıkarıldı

Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen 'ÇEMBER-9 Operasyonları' kapsamında, son üç gün içinde eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda arama kaydı bulunan 2 bin 842 firari şahıs başarıyla yakalandı.

Operasyonun amacı, farklı suç kategorilerinden aranan şahısları adalete teslim ederek toplum güvenliğini sağlamak ve suçla mücadeleye katkı sağlamaktı.

Operasyonlarda 0-5 yıldır aranmakta olan 2 bin 820 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 şahıs yakalandı.

Operasyon kapsamında yakalanan şahısların aranan suçlara göre dağılımı da dikkat çekici.

Hırsızlıktan aranan 199 şahıs, Dolandırıcılıktan aranan 132 şahıs, Yağmadan aranan 65 şahıs, Adam öldürmeden aranan 38 şahıs, Cinsel suçlardan aranan 35 şahıs, Narkotik suçlarından aranan 480 şahıs, Terörden aranan 43 şahıs, Kaçakçılık ve organize suçlardan aranan 334 şahıs olduğu açıklandı.

İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, geniş kapsamıyla dikkat çekiyor. Yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde yapılan kontroller neticesinde firari şahıslar adalete teslim edildi.

Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik bu operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Firari suçluların yakalanmasıyla adaletin yerine getirilmesi, toplumun güvenini artırmaktadır.

Bakmadan Geçme