CHP Onikişubat İlçe Başkanlığında bayrak el değiştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Onikişubat İlçe Başkanlığı 4'üncü olağan kongresi tamamlandı. Ünal Ateş'in yürüttüğü İlçe Başkanlığı görevini Ali Zabun kazandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrede tek adayla seçime gidildi.

160 delegenin oy kullandığı kongrede Ali Zabun, 157 oy alırken 3 oy geçersiz sayıldı.

Yapılan oylamayla Ali Zabun, CHP Onikişubat İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Yerel seçimler için çalışmaya başlamalıyız

Kongrede konuşan Ali Zabun, şu ifadelere yer verdi: “Dünya salgını pandemi ülkemize çok büyük yaralar açtı. 11 ilimizi vuran depremler, seller, çok canlarımızı aldı. Kaybettiğimiz tüm canlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Kısaca kendimden bahsedeyim. Bağ-Kur emeklisiyim, 35 yıldır Fusul Zabun ile evliyim. İki evladımız, iki de torunumuz var. Uzun yıllar görev aldığı CHP'de tam aktif siyasetimizi sonlandıracaktır ki Onikişubat ilçe başkanı Sayın Ünal Ateş ile delegasyonu ve diğer adayları benim ismim üzerinde uzlaşarak şahsıma ilçe başkanı olmam doğrultusunda bir görev tebliğ ettiler. Bende bu görevi kabul ederek karşınıza geldim ve sizlerin oyuna, güvenine talibim.

Değerli yol arkadaşlarım, görev almak koltuğa oturmak çok önemli değil. Önemli olan o görevi layıkıyla yapmaktır. Ben sizleri mahcup etmeyeceğime inanıyorum ve güveniyorum. Onikişubat ilçemiz ülkenin onlarca ilinden daha kalabalık bir nüfusa sahip. Coğrafyası geniştir. Mahalle sayısı 137 civarındadır. 240 bin seçmeni vardır. Sevgili Ünal başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Madem bu yola çıktık, bu yolun gereği çok çalışmaktır. Önümüzde yerel seçim var. Bugünden itibaren çalışmalara başlamamız lazım. Sizler mahalle sorumlularınızı, sandık sorumlularımızı, site sorumlularını, apartman sorumlularınızı, yönetiminize bildirmeniz gerekmektedir. Biz onlarla diyalog kuramaz isek, hep birbirimizi suçlar, otururuz ve başarısız oluruz. Bir ilçe başkanı, 16 yönetici, 500 bin kişiye ulaşamaz. Ama Burada üyelerimiz, delegelerimiz, yönetimlere destek olduğu takdirde çok güzel bir çalışma meydana çıkacaktır. Ben ilçe başkanı olduğumda yönetimimle birlikte hep sizlerin yanında olacağım.”

Kongreye CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İl Yöneticileri ve partililer katıldı.

Bakmadan Geçme