Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 'Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, bölgemizde artan çatışmalara ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara rağmen ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme kesitsiz bir şekilde devam ediyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl 61. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 51. Genel Kurulu'nda iş dünyamızın temsilcileri ile bir araya geldik. İş dünyamızın ekonomi politikamıza desteğini görmek bizleri ayrıca mütehassıs etti. İnancımızı daha da perçinledi. Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, bölgemizde artan çatışmalara ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara rağmen ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme kesitsiz bir şekilde devam ediyor. Merkez Bankamızın rezervlerinden, ihracata, turist sayısından, istihdama kadar her alanda gözle görünür artış söz konusu.

Avrupa ve Amerika dâhil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Fahiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı ve kalkıyor. İnşallah bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme