Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 'TÜGVA 5. Gençlik Buluşması'nda gençlere hitap etti.

Buluşmayı gerçekleştiren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yöneticilerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayeti ve yurt dışında çok hayırlı hizmetlere imza atan vakfın faaliyetlerini çok yakından takip ettiğini söyledi.

“Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini hangi şartlarda aldığı açıkça ortadadır”

Türkiye, kendi ayakları üzerinde yükselmeye başladıkça hakkı ve hakkaniyeti daha gür sesle ifade etme imkânı bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan rahatsız olanların da eski günlerdeki gibi kendi gemilerini yürütmenin gayreti içinde olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında “Amerika'nın S-400'lerle ilgili tavrı, bunun bir örneğidir. Türkiye'nin bu hava savunma sistemini niçin aldığı, hangi şartlarda aldığı, ne şekilde kullanacağı açıkça ortadadır. Bu konunun, ne NATO'yla, ne F-35 projesiyle, ne Amerika'nın güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını, işin erbabı olan herkes biliyor. Peki, buna rağmen S-400 konusunda niçin ülkemizin üzerine böylesine hoyrat bir şekilde geliniyor? Çünkü mesele başka… Mesele S-400 değil, Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere bölgesindeki gelişmeler konusunda kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bazı çevrelerin de Türkiye aleyhine estirilen rüzgârlara nefes verdiğini, destek çıktığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak ne yaparlarsa yapsınlar beyhudedir. Türkiye, istiklali ve istikbali için girdiği, 15 Temmuz başta olmak üzere pek çok bedel ödediği, şehitler verdiği bu yoldan asla geri dönmeyecektir. Bugün bize S-400 aldığımız için böylesine yüklenenlerin, daha dün ülkemiz topraklarına teröristlerin roketleri, bombaları yağdığında mevcut sistemleri nasıl toparlayıp götürdüklerini unutmadık” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insansız hava aracı ve silahlı insansız hava aracını taleplerinin “maalesef Kongre müsaade etmiyor” denilerek geri çevrildiğini anımsatarak, “Ne oldu sonra? Biz insansız hava aracını yaptık mı? Yaptık. Silahlı insansız hava aracını yaptık mı? Yaptık. Şimdi daha da ileri modelini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda 76 olan üniversite sayısını 205'e çıkarttıklarını, 81 vilayetin tamamında üniversitelerin açıldığını ve üniversite öğrencilerine verilen 45 lira bursu 500 liraya çıkardıklarını anlatarak, gençlerden kendilerine sağlanan imkânların kıymetini bilmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben sizlere güveniyorum. Bugün burada karşımda, ‘kim var' diye seslenildiğinde, sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım' diyen dava ahlakının sahibi bir gençlik gördüğüm için Rabbime hamd ediyorum.”

Bakmadan Geçme