Düzensiz göçmenler sınır dışı ediliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son bir ayda düzenlenen göçmen kaçakçılığına karşı operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerinin kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sonucunda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 040 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti.


Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan organizatörlerden 82'sinin tutuklandığını, 31'inin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını, geri kalan şüphelilerin ise adli süreçlerinin devam ettiğini açıkladı. 107 aracın kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilerek operasyonlar sırasında ele geçirildiğini de vurguladı.

Düzensiz göçmenler sınır dışı ediliyor

Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini belirten Bakan Ali Yerlikaya, sınır dışı işlemlerinin hızla başlatıldığını ifade etti. Operasyonlar Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, jandarma personeline başarılarından dolayı teşekkür ederek, “Milletimizin duası sizinle, mücadelemiz aralıksız sürecek” dedi.

Bakmadan Geçme