Gaziantep'te 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası coşkuyla kutlandı!

21 Mart tarihini kapsayan Dünya Ormancılık Haftasında, Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

20 Mart tarihinde İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Şefleri Resul Eken ve Cem Mete Yılmaz eşliğinde, Gaziantep İlköğretim öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup öğrenciye Gaziantep Orman Fidanlığında fidanın yetiştirilmesi ile ilgili anlatımda bulunuldu. Daha sonra bu öğrencilerle Dülükbaba Biyolojik Gölet'i çevresinde fidan dikimi gerçekleştirilerek fidan ve orman sevgisi aşılanmaya çalışıldı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca İlimizin gözde alışveriş merkezlerinden olan Primemall AVM ve Forum AVM'de İşletme Müdürlüğümüz faaliyetlerinin gösterildiği kapsamlı fotoğraf sergimiz düzenlendi ve aynı zamanda vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtıldı. Fotoğraflar üzerinden vatandaşlara Müdürlüğümüz faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

21 Mart günü Adalet Bakanlığı ile yapılan protokol gereğince İlimiz Başsavcısı ve Adalet Komisyonu Başkanı eşliğinde Adalet Ormanı tesis edildi. Ayrıca yine aynı tarihte Nizip İlçesinde de Adalet Ormanı tesis edildi.

23 Mart günü ise Gaziantep Valimiz Sayın Davut GÜL Beyin katılımlarıyla Dülükbaba Mesire Yerinde, 3000 öğrenci ve vatandaşlarımızın yoğun katılımlarıyla Doğa Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi Calosoma böceği üretim laboratuvarını gezen Sayın Valimiz yapılan çalışmalar ve amacı ile ilgili bilgi aldı. Sayın Valimiz yürüyüş güzergâhında ki bakım bölmelerinde yapılan bakım çalışmaları hakkında bilgilendirildikten sonra Bereket Ormanı ve 2018 yılında yanan sahada fidan dikimi faaliyeti gerçekleştirildi. Yürüyüş sonunda Sayın Valimiz ve katılımcılarca fotoğraf sergimiz gezildi. Ayrıca fotoğraf sergimiz alanında, İlimiz genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Sayın Valimiz ve protokolce hediyeleri verildi. İşletme Müdürlüğümüzce hazırlanan görsel ve tanıtıcı materyallerin öğrenci ve katılımcılara dağıtılmasından sonra kahvaltılarını yapan katılımcılar faaliyetten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Her 21 Mart da olduğu gibi bu yılda, Orman Genel Müdürlüğümüzün kuruluşunun 180. Yılında Dünya Ormancılık Günü Gaziantep de büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.​”

Bakmadan Geçme