Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi olağanüstü toplandı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan ve ilgili Bakan Yardımcıları ile kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Komitenin daha önce aldığı kararların uygulanmasında gelinen aşamalar detaylı bir şekilde ele alındı. Bakan Yardımcıları düzeyinde her ay düzenli olarak toplanan Alt Komite'nin çalışmaları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Ayrıca, küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmeler ile 2024 yılı hasat sezonunun gidişatı, tarımsal ürünlerdeki arz ve talep dengesi bağlamında değerlendirildi.

Üreticilerin korunmasına yönelik çalışmalar

Toplantıda, özellikle üreticilerin korunması ve ürünlerinin daha iyi şartlarda değerlendirilmesi konularına özel önem verildi. Güncel sorunlar ele alınarak, çözüm önerileri masaya yatırıldı. Ülkemizde tarımsal ürünlerde arz ve talep dengesinin korunması amacıyla dış ticaret tedbirleri dahil olmak üzere, gerekli tüm önlemlerin uygulanmaya devam edileceği vurgulandı.

Depo kapasitesinin artırılması kararlaştırıldı

Depolanabilen ürünlerde arz ve talep dengesinin korunması amacıyla mevcut depo kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, yeni depo yatırımları ve mevcut kapasitelerin iyileştirilmesi için gerekli adımlar atılacak.

Dezenflasyon sürecine katkı sağlanacak

Komite, ilgili tüm kurumların etkin koordinasyonuyla dezenflasyon sürecine olan katkıları güçlendirme yönünde çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Bu kapsamda, hem üreticilerin hem de tüm vatandaşların menfaatlerinin korunmasına yönelik adımlar atılmaya devam edecek.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin aldığı bu kararlar, Türkiye'nin tarımsal üretiminde istikrarı ve sürdürülebilirliği sağlamak adına atılan önemli adımlar olarak öne çıkıyor. Komitenin düzenli toplantıları ve aldığı proaktif tedbirler, tarımsal piyasaların daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacak.

Bakmadan Geçme