Gri kategorideki PKK terör örgütü mensubu, etkisiz hale getirildi

Mardin'in Savur kırsalında düzenlenen GÜRZ-21 operasyonu kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün gri kategoride aranan üyesi Zafer kod adlı Özcan Günay etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Emniyet güçlerinin ortak istihbarat çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen bu başarılı operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

J-SİHA ve zırhlı destek ile güvenlik güçlerinden ortak operasyon

Operasyon, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün iş birliği ile Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando Operasyon (JOPER) ve Polis Özel Harekât (PÖH) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

J-SİHA ve zırhlı araçların da destek verdiği operasyonun, bölgede yoğun güvenlik önlemleri altında başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

Geçmişteki terör faaliyetleri ortaya çıkarıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristin 2014 yılında örgüte katıldığını, 2018'de ise Suriye Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı örgüt adına saldırılarda bulunduğunu belirtti.

Bu kapsamda, güvenlik güçlerinin elde ettiği istihbarat doğrultusunda Günay'ın uzun süredir takipte olduğu vurgulandı.

Terörle mücadelede kararlılıkla devam ediyoruz

Operasyon sonrası güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, “Bu zorlu görevi başarıyla tamamlayan kahraman jandarma ve emniyet mensuplarımızı kutluyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” dedi.

Yerlikaya ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını yineleyerek “Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız” mesajını verdi.

Kahramanmaraş, 26 Ekim 2024

Bakmadan Geçme