Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ'de ilk derste öğrencilerle buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışında, 'Girişimcilik ve Liderlik' dersinde öğrencilerle bir araya geldi.

Kahramanmaraş

Öğrencilerle okul ve çalışma yaşamına ilişkin vizyon kazandırıcı bilgi paylaşımında bulundu. Çalışma yaşamında en çok övündüğü projenin TOBB ETÜ olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Zira eğitime yatırım, ülkeye yapılan en büyük hizmettir. Çok beğendiğim bir Uzakdoğu atasözü var: Eğer 1 yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insanını eğit. İşte biz TOBB ETÜ'de bunu hedefledik. Kısa zamanda önemli mesafe kat ettik. Bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. TOBB ETÜ'lü öğrencilerimizin, mezunlarımızın ve hocalarımızın başarıları göğsümüzü kabartıyor. TOBB ETÜ'yle ve hocalarımızla iftihar ediyorum” diye konuştu.

Zenginliğin anahtarının girişimcilik olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Yeni dünyada girişimci olmak için önce hayal kuracaksınız. Ardından hedef koymalısınız. Hayalin rüya olmadığını göstermek için hedef koymak gerekir. Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez! Azim ve disiplinle mümkündür başarı. Ayrıca yenilikçi olmak şart. Devir değişiyor. Eskinin yerini yeniler alıyor. Yapay zekayla birlikte önümüzdeki 50 yıl içinde bugünkü mesleklerin yarısından fazlası tarihe karışacak. Unutmayın duran düşer. Değişim şart. Ortaklık kültürü de çok önemli. Ortaklığa büyük önem verin ve iyi bir takım kurun. Asla pes etmeyin. Yeniden deneyin. Yola çıkarken de kendinize ait bir anayasanız olsun.”

Bakmadan Geçme