İşçinin, esnafın, işverenin hakkını gözeten politikalar yürütülüyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Antalya'ya gitti.
İlk olarak Antalya Valiliğini ziyaret eden Bakan Işıkhan, Vali Hulusi Şahin'den kentteki çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.
Ardından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Teknokent arasındaki Mesleki İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katılan Bakan Işıkhan, Rektörlük Senato Odasında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da katılımıyla imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.
Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, çalışma hayatının en önemli noktalarından birinin istihdamı artırmaya yönelik çözüm odaklı politikalar geliştirmek olduğunu ifade ederek, "İstihdam artışı kadar önemli bir diğer konu ise nitelikli iş gücü oluşturabilmektir. Bu sebeple İŞKUR vasıtasıyla yürüttüğümüz aktif işgücü programlarımızın en önemli ayağı olan mesleki eğitim programlarımızla piyasanın ve işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
Işıkhan, imzalanan protokolle temel hedefin alanında yetkin ve saygın üniversitelerle ve Teknokent yönetimleriyle, mesleki eğitim alanında işbirliği sağlayarak iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim modelini hayata geçirmek olduğunu kaydetti.
Her coğrafi bölgede en az bir üniversite ile iş birliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz
Bu çerçevede her coğrafi bölgede en az bir üniversite ile iş birliği gerçekleştirmeyi hedeflediklerine değinen Bakan Işıkhan, sözlerine şöyle devam etti: “İstiyoruz ki çalışma hayatına atılacak gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız yapmak istedikleri işi bizzat mutfağında öğrensin. Özellikle Akdeniz Üniversitesi gibi değerli üniversitelerimiz başta olmak üzere oda, borsa ve sanayi birliklerinin de dahil olduğu sosyal paydaşlarımızın bu alandaki desteklerini çok önemsiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki işbirliği, güç birliği ve ortak aklın olduğu yerde başarı, çözüm ve katma değer vardır. İmzaladığımız bu protokol, ihtiyacımız olan ortak akıl ve işbirliğine çok iyi bir örnek teşkil ediyor."
Çalışma hayatı ve iş gücü piyasasının geleceğini ilgilendiren bu konuda akademi camiasının inisiyatif alarak sorunların çözümüne katkıda bulunmasının memnuniyet verici olduğunu aktaran Işıkhan, "İnanıyorum ki daha donanımlı, üretken ve alanında yetkin bir iş gücü profili oluşturarak hem çalışma hayatına hem de geleceğin her bakımdan güçlü Türkiye'sine katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve Antalya Teknokent Müdürü İbrahim Yavuz katıldı.
Törenin ardından üniversiteli gençlerle buluşan Işıkhan, gençlerle sohbet etti, talep ve önerilerini dinledi. Daha sonra, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana kutsal toprakların, ilk kıblenin zulüm altında olduğunu ifade etti.
Filistin rahat bir nefes alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz
Filistin rahat bir nefes alana kadar ve kalıcı ateşkes sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Bakan Işıkhan, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın da defaatle dile getirdiği gibi hem insani yardımlarımızı ulaştırma noktasında hem de diplomatik girişimlerimizi sürdürme noktasında kararlıyız. Gazzeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye olarak, en kötü barışın dahi savaştan ve kan dökmeden çok daha iyi olduğuna inanan bir millet olarak haktan, adaletten ve barıştan yana tavrımızı ortaya koymaya devam edeceğiz."
Bakan Işıkhan'a, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, İbrahim Ethem Taş, Atay Uslu, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de eşlik etti.
İşçimizin, esnafımızın, işverenimizin hakkını gözetecek politikalar yürüttük
Ardından “Antalya Esnaf ve İş İnsanları Buluşması” programına iştirak eden Bakan Işıkhan, burada bir konuşma yaparak, çalışma hayatı için emektarlarla bir arada olmak, onları dinlemek, hem il özelinde yapılan ve yapılacak faaliyetleri yerinde incelemek hem de talep ve ihtiyaçları tespit etmek üzere il il, ilçe ilçe gezmeye devam edeceklerine vurgu yaptı.
Işıkhan, özellikle sahadan gelen talepleri, tespitleri ilk ağızdan duymak bakımından bu buluşmaları çok önemsediğine değinerek, şunları kaydetti: “Sizler sahanın gözü, kulağısınız. Yaşadığınız şehrin, ilçenin hatta mahallenin özetisiniz diyebiliriz. Küçük ya da büyük farketmeksizin çarşı, bir mahallenin merkezidir. Esnaflar, Sanatkarlar ve Tüccarlar, yaşadığı şehri hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda en iyi bilen ve analiz edebilen kişilerdir. Sizler; bir taraftan üreterek, istihdam oluşturarak, şehrinin, ülkesinin kalkınmasına katma değer oluştururken, diğer taraftan da bir kültür ve yaşam biçimi inşa ediyorsunuz. Bu sebeple görüşleriniz, geri bildirimleriniz, talepleriniz bizler için çok kıymetli. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. İşçimizin de, esnaflarımızın da, işverenimizin de hakkını gözetecek politikalar yürüttük.” Dedi.