İsrail, İran'a saldırdı

Türkiye, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Gazze'de soykırım işleyen, Batı Şeria'yı ilhak etme hazırlığında olan ve Lübnan'da her gün sivilleri hedef alan İsrail'in bölgeyi daha büyük bir savaşın eşiğine getirdiği' vurgulandı.

Kahramanmaraş, 26 Ekim 2024 -

Açıklamada, İsrail'in bölgede yarattığı terör ortamının uluslararası güvenlik ve huzur açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilerek, bu saldırgan tutumun durdurulması gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye, uluslararası topluma çağrıda bulunarak hukukun uygulanması ve İsrail Başbakanı Netanyahu liderliğindeki hükümetin durdurulması için acil adımlar atılmasını talep etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail'in İran'a düzenlendiği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Gazze'de soykırım işleyen, Batı Şeria'yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan'da her gün sivilleri öldüren İsrail, bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir.

İsrail'in bölgede yarattığı teröre son verilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun tesisi bakımından tarihi bir görev haline gelmiştir. Hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için uluslararası toplumu bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz. Orta Doğu'da barışın yeniden tesisi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesi şarttır.” İfadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme