İyi Parti İl Başkanı Çabukel: Hedefimiz Kahramanmaraş'ta iktidar partisi olabilmek

2021 Yılında 5 bin yeni üye kaydı yaptıklarını söyleyen İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı. Çabukel, hedeflerinin 400 bin oy alarak Kahramanmaraş'ta iktidar partisi olmak olduğunu söyledi.

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel: “2021 yılında çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Yaptığımız değerlendirmede çok verimli bir yıl geçirdiğimizi tespit ettik. 2022 yılında da daha iyisini yapmayı planlıyoruz. Yeni yıl itibari ile çok iyi programlama yaparak çalışmalara başladık.

Bu yıl kurtuluşumuzun 102'nci yılını kutluyoruz

Bu yıl kurtuluşumuzun 102'nci yılını kutluyoruz. Bizim için çok önemli olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızı kutluyorum. Kahramanmaraş'ın kurtuluşuna önem verilmediğini ne yazık ki görüyoruz. Bakın eskiden 15-20 gün önce etkinlikler başlardı. En coşkulu şekilde hep beraber kutlardık. Maalesef artık o coşkuyu yaşayamıyoruz. Fakat biz İyi Parti iktidarıyla birlikte şehrimizin kurtuluşuna, destanına sahip çıkacağız. Bu anlamda da 7'den 70'e herkesin katılabileceği etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi.

2021'de 5 bin yeni üye kaydı yaptık

İyi Parti İl Başkanı Çabukel: “2021 yılında 5 bin yeni üye yaptık. Toplamda ise 10 bin üyeyi geçtik. Bu kapsamda da yoğun çalışıyoruz. Görüyoruz ki vatandaşlarımız İyi Partiye güvenmeye başladı. 2022 yılında da hedefimiz 20 bin üyenin üzerine çıkmak. Bu kapsamda da 2022'nin ilk ayında yaklaşık 600 üye kaydı yaptık. Vatandaşlarımızın bu ülkeyi ne kadar sevdiğini, bu ülke için neler yapabileceğini çok iyi bilen bir siyasi partiyiz. Bu anlamda da üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Her konuya, her soruna müdahale etmeye özen gösteriyoruz. Sorunları söylerken çözüm önerimizi de muhakkak sunuyoruz.” Dedi.

Hedefimiz Kahramanmaraş'ta iktidar partisi olabilmek

Yapılacak bütün seçimlere hazır olduklarını söyleyen İyi Parti'li Çabukel: “Biz sandık görevlilerimizin tamamını atamış durumdayız. Seçimi ne zaman yaparlarsa yapsınlar biz hazırız. Her okula bir avukat çalışmamız var. Bu kapsamda da çalışmalarımız sürüyor. Projelerimiz, siyasi ortamımız, üyelerimiz, teşkilatlarımız seçime hazır. Ve biz biliyoruz ki bu seçimde çok fazla aday adayımız olacak. Biz hepsine güveniyoruz. İyi Parti'nin Türkiye'de yakaladığı ivmeyi Kahramanmaraş'ta daha ileri taşımayı düşünüyoruz. Herkes Kahramanmaraş'ı AK Parti'nin kalesi olarak biliyor ama o kale artık dağıldı. Çünkü surlarında biz delikler açtığımızı biliyoruz. Vatandaşlarımız İyi Parti'nin yapıcı tavrını, ötekileştirmeyen tutumunu, herkesi kucaklayan tutumunu görünce bize yönelmeye başladılar. Artık insanlar kavgadan bıktılar. Bu anlamda da biz sonuna kadar onlarla birlikteyiz. Hedefimiz Kahramanmaraş'ta iktidar partisi olabilmek. Bunu başarabilecek güçteyiz. Kahramanmaraş'ta 400 bin oy hedefimiz var. Bunun içinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

İyi Parti, HDP ile asla yol yürüyemez

Yapılan algı operasyonu ile ilgili konuşan Başkan Çabukel: “Bizim bu konuda tavrımız her zaman net oldu. Her ne kadar algı operasyonları yapılsa da bizim tavrımız hiç değişmedi. İyi Parti, HDP ile asla yol yürüyemez. Çünkü HDP'nin genel merkezi kendisini PKK'dan arındıramadı. Hatta PKK aleyhinde biz söz dahi söyleyemedi. Bu anlamda HDP ile İyi Parti'nin bu anlamda yol yürümesi zaten söz konusu değil. CHP'nin tek ittifakı var oda İyi Parti'dir. Yapılan yanlış aslında şu. Vatandaşların oy hakkına karışıyorlar. HDP'ye oy veren seçmen bugün istediği her hangi bir siyasi partiye oy verebilir. Bugün Kahramanmaraş 21 bin oy veren HDP seçmeni var. Bu kapsamda seçmenin oy hakkına kimsenin karışması doğru değil. Bu anlamda bizim bu konudaki tavrımız net. Şu anki HDP yönetimi ile birlikte yol yürümesi imkansız ve mümkün değil.” Dedi.

İyi Parti, kadrolarını oluşturdu

İyi Parti'nin kadrolarını oluşturduğunun altını çizen Çabukel: “İyi Parti teşkilat kadrosu olarak, hukuk, sosyal politikalar, genç, kadın, kalkınma, eğitim gibi tüm kadrolarını oluşturdu. Bunu son anketlerde de görüyoruz. Oy oranımız yüzde 20'lere çıktı. İlk seçimde de bunun çok üzerinde oy alabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'de birinci parti olmak için çalışmalarımızı gayretle ve heyecanla sürdürüyoruz.” Dedi.

Tüm teşkilatlarımızla sayadayız

Tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla sahada olduklarını vurgulayan İyi Parti İl Başkanı Çabukel: “Şehrimizin alt yapısından üst yapısına, insanımıza kıymet veren, insanı öncelleyen, ileri görüşlü siyasi parti konumundayız. Bunu da vatandaşlarımızı tüm teşkilatlarımızla anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. İyi Parti olarak onlara sahip çıkacağımı ve hak ettikleri gibi yaşayacaklarını anlatıyoruz. Sosyal aktivelerin olduğu, sporun, sanatın, kültürün, tarihin önem kazandığı bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Kahramanmaraş'ın tarih, kültür, sanat ve spor potansiyelini canlandırarak 3 ila 5 milyon turisti kentimizde ağırlamak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Bakmadan Geçme