İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Çabukel: Veteriner Hekimlerimizin sorunları ivedilikle çözülmeli

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği üyesi olan Veteriner Hekimleri Odasını ziyaret etti.

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odasında Başkan Erdal Gök ve veteriner hekimleri ile bir araya gelen İyi Parti İl Başkanı Çabukel, veteriner hekimlerinin yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İyi Parti İl Başkanı Çabukel: “İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak ilimizde bulunan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret etmeye çalışıyoruz. Amacımız STK'larımızın yaşadığı sorunları kendilerinden dinleyerek onları yetkili makamlara iletmek. Sorunları yetkili mercilere ilettikten sonra çözüm oluşturulmuyorsa bizde siyasi çalışmalarımız kapsamında STK'larımıza İyi Parti iktirıyla birlikte bu sorunları çözme sözü veriyoruz. Buda karşılıklı güven, sorun ve sorunların çözüm yollarının birbirimizi anlamamızı sağlıyor. Siyaset, bir ülkeyi durağanlaştırabilir, yükselte bilir, batıra da bilir. Ama STK'lar bir ülkeyi yükseltebilir, durağanlaştırabilir ama asla batırmaz. Onun için STK'ların önemi siyasetten çok daha yüksektir. Biz STK'larımızla birlikte yönettiğimiz bir ülke hayal ediyoruz.

Bugün ise Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odamızı ziyaret ettik. Öncelikle oda başkanımız sayın Erdal Gök beye teşekkür ediyorum. Veteriner hekimlerimizin yaşadığı en büyük sorunların başında fili hizmetler geliyor. Bütün sağlık kuruluşlarında yıpranma payı varken isminde hekimlik olan veteriner hekimlerimizin yıpranma payı sağlık kapsamına alınmalı. Aşı uygulama ücretlerinin çok komik rakamlar olduğunu öğrendik. 15 yıldır aynı fiyat üzerinden ücretlendiriliyor. Bunun ivedilikle düzenlenmesi gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hekimlerimizin çoğu zaman sahada araç sıkıntısı yaşadıklarını biliyoruz. Yetkililer bu konuda da veteriner hekimlerimiz için hassasiyet göstermeliler. Tarım İl Müdürlüklerimizde çalışan ziraat mühendisleri arkadaşlarımız 3 ayda bir arazi tazminatı adı altında ödeme alıyorlar ama aynı şartlarda çalışan neredeyse her gün sahada olan veteriner hekimlerimiz bu haktan yararlanamıyorlar. Bu konuda da yetkililer ivedilikle düzenleme yapmalılar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında yürürlüğe konulan İlaç Takip Sistemi (İTS) hakkında ivedilikle çalışma başlatması ve sistemi mümkünse kaldırmalı değilse güncellemesini yapmalıdır. Veteriner hekimlerimizin sorunları için bizler İyi Parti olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme