Kaçak içki operasyonunda büyük darbe

Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü operasyonla sahte ve kaçak içki üretimine büyük bir darbe vurdu. Kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yapılan bu operasyon, halkın sağlığını tehdit eden kaçak içki üreticilerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Operasyonda 35 litre alkollü içki yapımında kullanılan Etil Alkol, 2 adet alkollü içki yapımında kullanılan Aroma Kiti ve 8 şişe el yapımı Viski ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak M.A.S. isimli bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu (SKM) kapsamında adli işlemler başlatıldı. Emniyet yetkilileri, kaçak içki üretimi ve satışına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü, genel güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, kaçakçılık ve sahte içki üretimi gibi halk sağlığını tehdit eden faaliyetlerin engellenmesi için operasyonların süreceği vurgulandı.

Bakmadan Geçme