Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunu uygulamakta kararlıyız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u uygulamakta kararlı olduklarını belirterek, 'Bugüne kadar kadına yönelik şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük ve biz sıfır tolerans ilkesiyle bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.' dedi

Bakan Göktaş, İstanbul'da bir otelde düzenlenen Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi İstanbul Yerel Paydaş Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, amaçlarının İstanbul başta olmak üzere 81 ilde kadın kooperatiflerini daha güçlü, sürdürülebilir ve etkili hale getirmek olduğunu söyledi.

Kadın kooperatiflerimizin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çözümler üretiyoruz

Bakan Göktaş, "2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1'e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36'ya yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi. Bu hedefleri gerçekleştirmek için kadın girişimciliğini desteklemek ve iş imkanlarını artırmak adına yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini dile getiren Göktaş, "2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı bu hedeflerimizi gerçekleştirmede bize önemli bir yol haritası sunuyor." şeklinde konuştu.

Çalıştay ve eğitim programları ile 45 binden fazla kadına ulaştık

Göktaş, 81 ilde düzenlenen çalıştay ve eğitim programları ile 45 binden fazla kadına ulaştıklarını belirterek, "1207 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına destek olduk. Bugün, sadece İstanbul'da 50 kadın kooperatifinin, 600'e yakın kadın ortağı ile faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmeleri bizi son derece mutlu ediyor. Faaliyet gösteren kooperatiflerimizin İstanbul'da kadınların güçlenmesine ve istihdamına önemli bir katkı sağladığını biliyoruz." diye konuştu.

2025 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Uluslararası Kooperatifler Yılı" olarak ilan edildiğine dikkati çeken Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca, 'Kooperatifler Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek İnşa Eder' temasıyla bu yıl kutladığımız Uluslararası Kooperatifler Günü vesilesiyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Protokol kapsamında vereceğimiz eğitimlerle, kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin kırsal kalkınma desteklerinden daha etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. İlk eğitim programımızı Ankara'da gerçekleştirdik. Bu eğitimlerimize 81 ilimizde devam edeceğiz. İstanbul da dahil olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında yürüteceğimiz çalışmalarla kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerini daha da güçlendireceğiz."

Bu kanun bizim için çok kıymetli

Bakan Göktaş, toplantı çıkışında gazetecilerin, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin sorularını yanıtladı.

Kadına yönelik şiddeti insanlık onuruna yapılan en ağır saldırılardan biri olarak nitelendiren Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik çalışmaları "sıfır tolerans ilkesi" çerçevesinde sürdürdüklerini vurguladı.

Göktaş, "Küresel bir mesele olarak karşımıza çıkan kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik cinayetlerle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme