Kahramanmaraş, Balık Festivaline hazır

Kahramanmaraş'ta geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Balık Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, gazetemize yaptığı açıklamada 3'cü Balık Festivalinin detaylarını paylaştı.

Sürpriz etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Başkan Sarı: “Kahramanmaraş'ta bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan balık festivali 10 Eylül'de başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak düzenlediğimiz projeye 25 ilden kooperatifler ve 8 üniversiteden katılım sağlanacak.

Üniversitelerin gastronomi ve su ürünleri bölümünden öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek olan ve ayrıca Türkiye Masterchefler birliği Kahramanmaraş'taki Balık Festivali etkinliğimizde yer alacak. Şeflerimiz, şehrimizin lezzetlerini, yöresel ve kültürel değerlerimizin tanıtımını yapılacaklar.

Bu festivalin özellikle Kahramanmaraş için önemi büyük. Kahramanmaraş 2 ırmağı 14 barajı bulunan bir su şehridir. Ayrıca balık ihracattın da Türkiye için önemi büyük bir kent. Kahramanmaraş balıkçılıkla çok ön planda olan bir şehir değil ancak son yıllarda ki özellikle alabalık tesisleriyle ön plana çıkmıştır.

Ayrıca festivalde sadece balık ürünleri değil yöresel lezzetlerimizde sergilenecek. Kahramanmaraş 3'üncü Balık Festivalimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” Dedi.

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ve 10 Eylül'de kapılarını açacak olan festival 2 gün sürecek.

Bakmadan Geçme