Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 92 işçi alacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere geçici ve daimi işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. AKBEL A.Ş. tarafından yapılacak alımlar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilecek. Toplamda 92 kişi istihdam edilecek olup, başvurular 04 Ekim - 08 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

İlk ilanda, 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılmak üzere 56 kişi istihdam edilecek. Bu işçilerin park, bahçe ve yeşil alanların bakımı, temizliği gibi işlerde görev alması planlanıyor. Alınacak pozisyonlar beden işçisi, hayvan bakıcısı ve başıboş hayvan toplayıcısı olarak belirlendi. Bu alımlarda adaylardan, sağlık durumlarının vardiyalı çalışmaya engel olmaması, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olmaları ve 4857 sayılı İş Kanunu'na uygun geçmişe sahip olmaları isteniyor.

Daimi personel alımı

İkinci ilanda ise farklı alanlarda uzmanlaşmış daimi personel alınacak. Maden mühendisi, makine teknikeri, inşaat teknikeri, veteriner hekim, veteriner teknikeri, forklift operatörü ve çeşitli iş makineleri operatörleri gibi pozisyonlar için toplam 36 kişi işe alınacak. Bu alımlarda mühendis, tekniker ve veteriner hekim unvanına başvuran adaylar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ve diploma notu dikkate alınacak. Diğer pozisyonlarda ise adayların tecrübe durumları ön planda olacak.

Başvuru şartları arasında, Kahramanmaraş il sınırları içinde ikamet zorunluluğu, sağlık açısından vardiyalı çalışma sistemine uygun olma ve daha önce çalıştıkları işyerlerinden 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesi kapsamında kasıtlı bir kusur nedeniyle işten çıkarılmamış olma gibi kriterler yer alıyor.

Başvuru ve değerlendirme süreci

Başvurular, 04 Ekim - 08 Ekim 2024 tarihleri arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden yapılacak.

Mühendis, veteriner hekim ve tekniker unvanlarına başvuran adaylar KPSS puanı veya diploma notuna göre değerlendirilecek. Diğer pozisyonlar için ise adayların iş tecrübesi dikkate alınacak ve tecrübesi en uzun olan adaylar sınava çağrılacak. Sonuçlar ve sınav tarihleri belediyenin web sitesinde ilan edilecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden ilgili formu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Bakmadan Geçme