Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, tefecilik ve silahla tehdit soruşturması başlattı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen bir soruşturma kapsamında tefecilik ve silahla tehdit eylemlerine karıştığı tespit edilen 22 şüpheli hakkında işlemlere başlandığını duyurdu. Başsavcılık, muhtelif zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda örgütsel faaliyetler kapsamında bu eylemlerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açıklamada, toplam 26 farklı eylemin tespit edildiği ve toplanan bilgi ve belgeler ışığında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 08 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımızca muhtelif zamanlarda örgütsel faaliyet kapsamında tefecilik ve silahla tehdit gibi eylemlerde bulunulduğu yönünde bilgiler edinilmesi üzerine olaylara karıştıkları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen 22 şüphelinin söz konusu olaylara karıştıkları ve toplam 26 farklı eylem gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği, toplanan bilgi ve belgeler doğrultusunda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 08/10/2024 tarihi itibariyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç delillerini elde etme ve şüpheli şahısları yakalamaya yönelik Kahramanmaraş, Gaziantep ve Antalya illerinde bulunan toplamda 18 ikamet, 2 iş yeri ve 5 adet araçta eş zamanlı Adli işlem gerçekleştirilmiştir.

Yapılan arama işlemleri sonucunda çok sayıda çek, senet, tapu, kredi kartları, silah ve fişekler ele geçirilmiştir. Soruşturma kapsamında 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. 1 şüpheli hakkında yakalama işlemleri devam etmekte olup soruşturma tüm yönleri ile titizlikle yürütülmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme