Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünde 135 kişiye kritik eğitim

Kahramanmaraş'ta hafif arama kurtarma ile kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) farkındalık ve şüpheli posta eğitimi verildi.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşebilecek deprem, yangın, sel gibi doğal afetler ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikelerine karşı halkın sağlığının korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelinin bu konulardaki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla eğitim verildi.

Kahramanmaraş Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün ortak çalışması ile toplam yüz otuz beş personelin katılımıyla, AFAD eğiticileri tarafından, teorik ve uygulamalı olarak "Hafif Arama Kurtarma ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi" düzenlendi.

Eğitim neticesinde AFAD Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Ulubey'in katılımı ile sertifika töreni düzenlendi.

Eğitimde başaralı olan personele sertifika ve Deprem Çantası hediye edildi.

Bakmadan Geçme