Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Meclis kürsüsünden zamları eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztuç, yapılan vergi zamlarına ilişkin TBMM Meclis Toplantısında söz alarak eleştirilerini peş peşe sıraladı.

TBMM Kürsüsünden vicdan vurgusu yapan Milletvekili Öztunç, bu kadar zammın üstüne bir de vergi zammı getirdiniz ifadelerine yer verdi.

CHP'li Öztunç, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şimdi bu kadar zam yapılıyor. Peki, saray bundan etkileniyor mu? Tövbe. Elektrik parası ödemez, doğal gaza parası ödemez, mazota parası ödemez sarayda. Yemeği ödemez, şekeri ödemez, çayı ödemez, ekmeği ödemez. Hiçbir şeye para ödemez. Farkında değil demek bilmiyor. Bir de bizim ismini dahi telaffuz edemediğimiz, söyleyemediğimiz yabancı isimli böyle yemekler yeniyor sarayda. Geçen dönem saymıştık bunları. Keyfi yerinde maşallah. Her şey çok güzel gidiyor onun için.

Peki, vatandaş için ne oluyor biliyor musunuz? Süt 2021'de 3,5 lira, bugün 23 lira. Yumurta 30 adet koli, 20 lira, bugün 70. Peynir 14 lira kilosu, bugün 140 lira, 10 kat. Tereyağı 54 lira, bugün 230 lira. Ekmek 1,25'ti, bugün 5 lira. Bizim danışman yanlış yazmış 5 diye. 10 liradır aslında ekmek. Çoğu yerde 10 liraya satılıyor. Dana kıyma 50 lira bugün 350 lira. Ayçiçek yağı 35 liraydı, bugün 135 lira. Mercimek 8 liraydı 32 lira. Bir de bu kadar zammın üstüne getiriyorsunuz, vergi zammını koyuyorsunuz. Vicdan vicdan. Bakın bir düşünür diyor ki ‘vicdan eğer varsa dünyadaki en rahat yastıktır' diyor. Ama ben kusura bakmayın siz de bu zamlardan sonra bu vicdanı göremiyorum.”

Bakmadan Geçme