Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, deprem sonrası çalışmaları TBMM'de anlattı

Kahramanmaraş AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremler sonrası gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köksal, 'Dünya tarihinde benzeri görülmemiş iki büyük depremle karşı karşıya kaldık' diyerek depremin etkilerinin geniş bir alanı kapsadığını vurguladı.

Kahramanmaraş

Köksal, depremin 120 bin kilometrekare alanı, 11 ili ve 14 milyon insanı etkilediğini belirterek, “Devletimizin tüm kurumları, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlı duruşuyla yaraları sarmak için fedakârca çalışmaktadır” dedi. Bölgede 650 bin personelin görev aldığını ifade eden Köksal, “Vatandaşa hizmet etmek adına adeta bir seferberlik ruhuyla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

6 Şubat'ta 7,7 ve 7,6 olmak üzere dünya tarihinde benzeri görülmemiş iki büyük depremle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Milletvekili Köksal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Uzmanlara göre yaklaşık dokuz saat arayla meydana gelen bu depremler ender görülen bir doğal afetidir.

Deprem etkileri itibarıyla ülkemizde 120 Bin kilometrekare alanı, 11 ili ve 14 Milyon insanımızı; dolayısıyla tüm Ülkemizi etkilemiş ve derinden sarsmıştır. Depremin ağır yaşandığı 4 il ve 2 ilçemizde devletimizin tüm kurumları Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlı duruşu ile yaraları sarmak için fedakârca ve azimle çalışmıştır ve çalışmaktadır. Bölgede 650 Bin personeli ile kurumlar adeta bir seferberlik ruhu ile vatandaşa hizmet etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız depremin ilk gününden itibaren evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlarımızın hak sahibi olarak değerlendirileceğini ifade etmiş ve tüm çalışmalar da bu yönde olmuştur. Bugüne kadar 102 Bin hak sahibinin konutları teslim edilmiştir.

Bu senenin sonunda 200 Bin konutun hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmesi planlanmıştır. 2025 Şubat ayında ise tüm konutların ihale süreci tamamlanarak 2025 yılsonu itibariyle tüm konutların teslimi tamamlanmış olacaktır.

Deprem Bölgesinde Sağlık yatırımları çerçevesinde; 11 hastane 1.278 yatak kapasitesi ile tamamlanmıştır. İnşaatı devam eden 21 hastane projesinin tamamlanmasıyla 2637 yatak kapasitesi vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır. Toplam 13 hastane yatırım projesi ise devam etmektedir. Deprem bölgesinde deprem sonrası 7 adet Aile Sağlığı Merkezi binası tamamlanmıştır. 33 adet 1. Basamak sağlık tesisi inşaatı ise devam etmektedir.

Arazi işlemleri tamamlanıp projesi çalışılan 182 adet Aile Sağlığı Merkezi bulunmakta olup, projeleri tamamlanır tamamlanmaz ihale süreçleri başlayacaktır. Ayrıca 60 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu projeleri ise hazırlanmaktadır.

Tüm bu çalışmalar yapılırken, sağlık kuruluşlarımızın ilgili birimleri Konteyner Kentlerde, hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini kesintisiz sunmaktadır.

Zor zamanlardan geçtik… Depremin ilk günlerinde hayal edemediğimiz noktaya çok şükür bu memleketin evlatları sayesinde geldik. Deprem şehirlerimizi sadece bugünü değil, tüm yapıları ve ilgili kurumları itibarıyla onlarca yıl sonrasını düşünerek, adeta dantel gibi işleyerek, inşa ve ihya faaliyetlerini yürütmekteyiz.

Aile ve toplum üzerinde maddi ve manevi kayıplara sebep olan iki büyük depremin yaralarını sarmak için laf üretmek yerine sahada her gün durmaksızın çalışan; başta içişleri bakanlığı ve sağlık bakanlığı personelleri olmak üzere tüm kurumlarımızın görevlilerine, ailelerimizin yeniden sıcak yuvalarına kavuşması için devletin tüm imkanlarını vatandaşlarına seferber eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve evlerin tamamlanması için azami gayret gösteren başta Murat Kurum Bakanımız olmak üzere, çalışmalarda yer alan mimarından boyacısına, polisinden aile destek personeline tüm ekiplere teşekkür ederiz…”

Bakmadan Geçme