Kahramanmaraş oto galericileri, yeni bir merkez istiyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Otomotiv ve Yan Ürünleri Ticareti Komisyonu Başkanı Fatih Bitmiş, Ekonomi-X Gazetesine verdiği özel röportajında Kahramanmaraş'ın oto galerici esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Fatih Bitmiş, 4 yıldır mücadelesini verdiği kente yeni bir Oto Galericiler Sitesi kurulması gerektiğini vurguladı.

Fatih Bitmiş, şehrin içine yayılmış olan oto galericilerin artık tek bir çatı altında toplanması gerektiğini belirtti. Bu sebeple, uzun yıllardır süregelen bir mücadele sonucunda işini layıkıyla yapan, güvenilir ve deneyimli esnafların bir araya gelerek bir kooperatif kurduklarını ifade eden Bitmiş, Oto Galericiler Sitesi'nin kurulması için 4 yıldır mücadele verdiklerini açıkladı.

Kahramanmaraş'ın büyük bir şehir olduğunu ve modern, sosyal donatıları olan bir oto galericiler sitesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Fatih Bitmiş, ilk etapta 20 dönüm arazi taleplerinin olduğunu belirtti.

Yeni bir oto galericiler sitesine ihtiyaç var

KMTSO Otomotiv ve Yan Ürünleri Ticareti Komisyonu Başkanı Fatih Bitmiş, verdiği röportajında “Bilindiği üzere, Gaziantep 7. Oto Galericiler Sitesi'ni kurdu. Biz Kahramanmaraşlı esnaflar olarak benzer bir oluşumun eksikliğini hissetmekteyiz. Şehrimizde kent geneline yayılmış olan oto galerilerin tek bir çatı altında toplanması gerekliliğini görmekteyiz. Bu sebeple, uzun bir süredir süren çabalarımız sonucunda işini layıkıyla yapan, güvenilir ve deneyimli esnaflar olarak bir araya gelerek bir kooperatif kurduk.

Modern ve sosyal donatıları olan bir merkez olmalı

Başlangıç projemizde, Noter, Oto ekspertiz, Oto yıkama, Restaurant, Market, Banka ATM'leri gibi sosyal yaşam alanları da yer alıyor. Projemiz hazır olup, Dört bloktan oluşan oto galericiler sitesi, 46 Oto galerinin yanında, idari bina, 10 bin metrekareye varan kapalı alan, 2 bin 800 metrekare yeşil alan, çocuk oyun parkları ve 2 bin 200 metrekare açık otoparkı ile Avrupa standartlarında hizmet verecek niteliklere sahip.

Ancak, bu kooperatif oluşumu yeterli değil. Kahramanmaraş'a modern ve sosyal donatılarıyla donatılmış bir Oto Galericiler Sitesi'nin kurulması için 4 yıldır mücadele vermekteyiz. Şehrimizin büyüklüğü ve ekonomik potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir merkezin önemi açıktır. İlk etapta 20 dönümlük bir arazi talebimiz bulunmaktadır. Ancak, bu talebimizin bedava olmadığını belirtmek isterim. Günümüz koşullarına uygun bir bedelle, esnaflarımızın uygun taksitlerle ödeme yapabileceği bir alan talep etmekteyiz.

Kent yöneticileriyle istişare halindeyiz

Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Buluntu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel ile sürekli bir iletişim halindeyiz. Ancak, işlerin daha hızlı ilerlemesi ve çözüm bulunması adına sizlerin de desteğine ihtiyacımız var.

Kent ekonomisinde aylık 1 milyar tl'lik döngü sağlıyoruz

Unutmayalım ki, oto galerici esnafı olarak şehrimize önemli ekonomik katkılar sağlıyoruz. Aylık olarak 1 milyar tl'lik döngüyle Kahramanmaraş ekonomimize katkıda bulunuyor ve yaklaşık 350-400 kişiyi istihdam ediyoruz. Tekrar belirtmek istiyorum; bizlerin bedava yer talebi yok. Sadece uygun taksitlerle ödeme yapabileceğimiz bir alanın/arsanın bize gösterilmesini istiyoruz.

Daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz

Sonuç olarak, yüzyılın felaketini yaşamış bir şehirde yeniden toparlanma sürecinde, biz galerici esnaflarının da unutulmamasını rica ediyoruz. Hep birlikte hareket ederek, şehrimize daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme