Kahramanmaraş'ta 3 bin 135 konutun yeni sahipleri belli oldu

26 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen TOKİ Kahramanmaraş kura çekimi sonuçları, 6 Şubat depreminde evleri yıkılan depremzedelerin umutla beklediği bir etkinlik oldu.

Kahramanmaraş, 26 Ekim 2024

TOKİ, depremden etkilenen vatandaşlar için inşa ettiği konutlarda hak sahiplerini belirlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 130 bininci konut teslimi ve toplu açılış töreninde, Kahramanmaraş'ta tamamlanan 3.135 konutun yeni sahipleri belirlendi.

Kura çekimi ve teslim töreni detayları

Kahramanmaraş'taki deprem konutları için düzenlenen kura çekimi ve anahtar teslim töreni, 26 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te, Hatay Gülderen TOKİ şantiye alanında yapıldı. AFAD tarafından düzenlenen tören, 12 noktaya canlı bağlantı yapılarak ülke genelinde takip edildi.

Törenle birlikte, Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilde tamamlanan konut ve iş yeri sayısı 130 bin 170'e ulaşmış olacak.

Sonuçların açıklanması ve isim listesi

Kura sonuçları, çekilişin tamamlanmasının ardından e-Devlet üzerinden ilan edilecek.

Vatandaşlar, e-Devlet'teki "AFAD Hak Sahipliği Kura Sonuçları" sayfasına girerek isimlerini kontrol edebilecek. Ayrıca, isim listesi ve tüm detaylar AFAD'ın resmi internet sitesinde de yer alacak.

TOKİ'nin, depremzedelerin yaralarını sarmak için attığı bu adımlar, Kahramanmaraş'taki aileler için yeni bir başlangıç umudu sunarken, şehir genelinde büyük bir heyecan yaratmış durumda.

TOKİ sonuçları e devlet sorgulama ekranı için tıklayın!

Bakmadan Geçme