Kahramanmaraş'ta Ahi Evran Kütüphanesi açıldı

Ahilik kültürünü yaşatmak ve topluma katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Ahilik Hareketi Derneği, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde anlamlı bir projeye imza attı. Dernek, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temmuz ayında yapılan protokol çerçevesinde, Elmalar Şehit Cihan Karabörk İlkokul ve Ortaokulu'na Ahi Evran Kütüphanesi kurarak eğitim ve kültüre önemli bir katkıda bulundu.

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Can Şentürk'ün organize ettiği kütüphane açılışına yerel yöneticiler ve mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Beşen, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, Dulkadiroğlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Elmalar Mahallesi Muhtarı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

46 köy okuluna kütüphane kuracağız

Açılışta konuşan Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Can Şentürk, derneğin hedeflerinden bahsederek, "Kütüphanesiz köy okulu kalmasın projesiyle, Kahramanmaraş'a ve Edeler Diyarındaki köy okullarımıza, şehrimizin plakasına özel olarak 46 adet kütüphane kurma gayretiyle yola çıktık. Bugün ilk kütüphanemizi kurmanın gururu içerisindeyiz. Ahilik Hareketi Derneği, şehrimize kalıcı eserler bırakmaya devam edecektir." dedi.

Yılsonuna kadar en çok kitap okuyana bisiklet hediye

Kütüphanenin açılış kurdelesi kesildikten sonra, protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi ve projeye olan desteklerini dile getirdi.

Ahilik Hareketi Derneği'nin projeleri arasında yılsonuna kadar en çok kitap okuyan öğrencilere ödüller verileceği açıklandı. Bu ödüller arasında Dulkadiroğlu Kaymakamlığı en çok kitap okuyana bisiklet hediye edeceğini duyururken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Beşen ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız ise ikinci ve üçüncü olan öğrencilere çeyrek altın vereceklerini beyan etti.

Çocuklara eğlenceli anlar ve dondurma ikramı

Açılışta çocuklar için de özel eğlenceler düzenlendi. Palyaçolar, pamuk şekerler ve çeşitli etkinliklerle çocuklara keyifli anlar yaşatıldı. Program sonunda Ahilik Hareketi Derneği yönetim kurulu üyesi Burçin Kiraz tarafından öğrencilere dondurma ikram edildi.

Bu anlamlı etkinlik, Ahilik kültürünün toplumda yaşatılmasına katkı sağlarken, köy okullarına yapılan bu tür projelerle eğitim ve kültür alanında önemli adımlar atılıyor.

Bakmadan Geçme