Kahramanmaraş'ta başarıya destek! Başvurular başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) dereceye giren Kahramanmaraşlı öğrencilere önemli bir eğitim desteği sağlıyor. Bu kapsamda, başarılarıyla göğsümüzü kabartan öğrencilere yaklaşık 6 milyon TL'lik maddi destek sunulacak. LGS ve YKS'de dereceye giren öğrencilere eğitim desteği başvuru formu yayımlandı.

LGS'de ilk %1'lik dilime giren öğrencilere 10 bin TL, %1 - %2'lik dilimde yer alan öğrencilere 7 bin 500 TL, %2 - %3'lük dilime giren öğrencilere ise 5 bin TL'lik tek seferlik maddi destek sağlanacak. Benzer şekilde, YKS'de sıralamada ilk bin içerisinde yer alan öğrencilere 10 bin TL, 1.001 - 5.000 arasındaki öğrencilere 7 bin 500 TL, 5.001 - 10.000 sıralamasında yer alan öğrencilere de 5 bin TL destek verilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu eğitim desteğiyle, öğrencilerin başarılarının ödüllendirilmesi ve eğitim hayatlarında maddi olarak desteklenmeleri hedefleniyor. Toplamda yaklaşık 6 milyon TL'yi bulan bu katkı, Kahramanmaraş'ta eğitim başarısının artırılması için büyük bir motivasyon kaynağı olacak.

Başvurular, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet adresinden çevrimiçi olarak başladı.

Üniversite Öğrencileri İçin Başvuru Formu

Lise Öğrencileri İçin Başvuru Formu

Bakmadan Geçme