Kahramanmaraş'ta hayvan otlatan genç uçurumdan düştü

Dün ilk olarak gazetecin.com adresimizden duyurduğumuz, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Sadıklı Mahallesi kırsalında hayvan otlatan 25 yaşındaki M.K.'nın uçurumdan düşmesi olayıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. 07 Temmuz 2024 günü saat 16:30 sularında meydana gelen bu talihsiz olayda, bölgenin sarp ve ulaşılması zor bir ormanlık alan olması nedeniyle yaralıya ulaşımda büyük zorluklar yaşandı.

İhbarın ardından, bölgeye sevk edilen Kahramanmaraş İtfaiye Ekipleri Jandarma Genel Komutanlığı'ndan helikopter talep etti. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ile diğer kurtarma ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Ulaşımın yalnızca zorlu orman yollarından sağlanabildiği bölgede, yaralıya ulaşılması için JAK personeli büyük çaba sarf etti.

Yaralının çoklu kırıklar yaşadığı tespit edildi ve hızlıca helikopter ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne nakli sağlandı.

Ekiplerin koordineli çalışması

Arama kurtarma faaliyetlerine bir helikopter, bir JAK timi, iki Jandarma Asayiş timi, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri katıldı. Ekipler, olay yerine hızlı bir şekilde ulaşarak yaralıya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve güvenli bir şekilde hastaneye sevk edilmesini sağladı.

Adli tahkikat başlatıldı

Olayla ilgili olarak adli makamlar bilgilendirildi ve talimatlar doğrultusunda adli tahkikat başlatıldı. Yaralı M.K.'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, jandarma ekipleri olayın tüm detaylarını titizlikle incelemeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme