Kahramanmaraş'ta İsrail'in saldırılarına tepki yürüyüşü düzenlendi

Kahramanmaraş'ta, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Platformu tarafından organize edilen etkinlikte, 'Yaşasın nehirden denize özgür Filistin, kahrolsun soykırımcı İsrail' sloganları öne çıktı.

Onikişubat ilçesindeki Esad Coşan Camisi önünde ikindi namazının ardından bir araya gelen kalabalık, Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşıdı.

Yürüyüş, sloganlar ve tekbirlerle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önüne kadar devam etti.

Grup adına konuşan Sevilay Tüfekçi, tarih boyunca soykırımcıların bu denli desteklendiği bir başka örneğin olmadığını vurguladı.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin'de hayatını kaybedenlerin sayısını da paylaşan Tüfekçi, “17 bini çocuk, 11 bin 500'ü kadın olmak üzere 42 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti” dedi.

Tüfekçi, insanlığın emperyal güçler karşısında savunmasız kaldığını ifade ederek, “Ancak insanlık şerefinin bu katil sürüsüne karşı mutlak galip geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcıların birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Yürüyüş, Kahramanmaraş halkının Filistin'e yönelik saldırılara karşı duyduğu derin kaygıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Evliya, İl Başkan Yardımcıları, Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme