Kahramanmaraş'ta kamu yatırımları için stratejik toplantı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu'nun 2024 yılı 4. dönem toplantısı, çeşitli paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi. Toplantıda, kamu kurumları ve belediyelerin 2024 yılı yatırımlarının dönemsel gerçekleşmeleri ile koordinasyonu gerektiren konular değerlendirildi.

Vali Ünlüer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün Koordinasyon Kurulumuzun dördüncü toplantısı için bir aradayız. Dönem verilerinde rakamsal gerçekleşmenin %54 olduğunu görmekteyiz; ancak fiziki gerçekleşmenin daha yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Yılsonuna kadar tüm alanlarda hem fiziki hem de parasal gerçekleşme oranlarımızı %100'e yaklaştırmayı hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Vali Ünlüer, toplantının amacının kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve il genelindeki kamu yatırımlarını şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmak olduğunu vurguladı.

Ünlüer, “Bugün burada, 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilen kamu yatırımları ve yatırım programına alınan projelerdeki koordinasyonu istişare edeceğiz. İnşallah 2025 yılında daha yaşanabilir bir şehir kurmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantı, 2024 yılı yatırımlarının dönemsel gerçekleşmeleri ve koordinasyonu gerektiren konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme