Kahramanmaraş'ta Rektör-Öğrenci buluşması gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Rektör-Öğrenci Buluşması programı, üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Programda, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, öğrencilerin soru ve taleplerini cevaplandırarak, değerlendirmelerde bulunurken, üniversite daire başkanları da birimleri hakkında bilgiler verdi.

KSÜ bünyesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Rektör-Öğrenci Buluşması programı KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, Genel Sekreter Vekili Sumru Coşkun, senato üyeleri, üniversite daire başkanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerince gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başlayan program, sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kahramanmaraş bürokratlarından Seydihan Küçükdağlı'nın, katılımcılara Kahramanmaraş'ın kültürel değerleri hakkında bilgiler vermesiyle devam etti. Daire başkanlarının hazır bulunduğu programın devamında Öğrenci İşleri Daire Başkanı Enver Orhan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Bilgekağan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Bilmen, daire başkanlıklarının faaliyetleri ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl faydalanabilecekleri konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

Rektör-Öğrenci Buluşması programının son kısmı Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım'ın öğrencilerle soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşisiyle devam etti.

Öğrencilerin, üniversiteyle ilgili gerçekleşen tüm faaliyetlerin haberlerini üniversitenin web ve sosyal medya adreslerinden edinebileceklerine, bunun haricinde bazı sosyal medya hesaplarında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yasım, öğrencilerden gelen tüm öneri ve soruları dikkat ve hassasiyetle değerlendirerek yanıtladı.

Öğrencilerden yurt sıkıntıları konusunda gelen soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Yasım, “Yurt konusunda üniversite olarak biz taleplerimizi Valiliğe bildirdik. Konuyla ilgili çalışma Valilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve KYK arasında gerçekleşmektedir. KYK yurtları üniversitelere ait değildir. Bu sebeple bizim bu noktada yapabileceğimiz tek şey talep iletmektedir ki bunu da aylardır yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilerimizin yurt sıkıntısının giderilmesine yönelik 2 adet inşaat başlatılmış durumda. İnşallah en kısa sürede onların da tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin barınmasıyla ilgili sıkıntı da büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktır.” şeklinde yanıtladı.

Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım programın kapanışında, bu yıl ilki gerçekleştirilmiş olan Rektör-Öğrenci Buluşmasının öğrencilerle direkt temasa geçip, talep ve beklentilerini göz önünde bulundurmak adına çok faydalı olduğunun altını çizerek, üniversite öğrencilerinin barınma problemine katkı sağlamak adına kısa bir süre içerisinde öğrencilere müjdeli bir haber verebilmek için görüşmeler yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme