Kahramanmaraş'ta üniversitelerin güvenliği için kritik toplantı

2024-2025 Akademik Yılı'nın başlamasıyla birlikte, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve İstiklal Üniversitesi'nin güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği 'Üniversite Güvenlik Toplantısı' Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlık etti.

26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, İstiklal Üniversitesi Genel Sekreteri Ferat Karataşlı ve Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Muhammed Kapuçam ile ilgili diğer kurum yetkilileri hazır bulundu.

Güvenlik önlemleri ve iyileştirme alanları masaya yatırıldı

Toplantının ana gündemi, iki üniversitede akademik faaliyetlerin güven ortamında devam edebilmesi için alınması gereken güvenlik tedbirleriydi. Kampüslerde, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ve özel öğrenci yurtlarında huzurun korunması amacıyla yapılacak çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca KYK ve özel yurtların kapasiteleri değerlendirildi ve iyileştirme gereken alanlar tespit edildi.

Vali Mükerrem Ünlüer, konuşmasında yeni akademik yılın güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesi için tüm gerekli önlemlerin kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlar tarafından alındığını vurguladı. Ayrıca, 2024-2025 Akademik Yılının Kahramanmaraş'a, üniversitelere ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantı, güvenlik tedbirlerinin titizlikle takip edileceğinin altı çizilerek sona erdi. Bu toplantının ardından, üniversitelerdeki öğrenci ve personel güvenliği konusunda daha kapsamlı adımlar atılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme