Kahramanmaraş'ta uygulanacak The Resilient Responders projesi imzalandı
2023 yılı Erasmus+ KA2_220 Yetişkin Eğitiminde İş birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında ikinci dönem başvuruları arasından seçilerek desteklenmeye layık görülen 'The Resilient Responders' (Dayanıklı Müdahaleciler) adlı proje, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.
İmza töreninde, KSÜ Proje Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Trend Education NGO (TENGO) Proje Koordinatörü Dr. Zeynep Elçin Kamalak ve KSÜ Proje Yöneticisi Dr. Stefan Rathert de yer aldı.
"The Resilient Responders (Dayanıklı Müdahaleciler)" projesi, afet durumlarında toplumun ilk müdahale ekiplerinin öngörülemeyen zorluklara karşı daha dirençli bir yapıya kavuşmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış, çok disiplinli bir eğitim ve kapasite geliştirme girişimidir.
Erasmus+ tarafından sağlanan mali destek ile bu proje, afet müdahalesi alanında yeni kaynakların geliştirilmesine öncülük edecek ve geniş bir kitleye ulaşmayı hedefleyecektir.
"Dayanıklı Müdahaleciler" projesi, afet müdahale ekiplerinin zihinsel sağlıklarını koruma ve güçlendirme, travma sonrası stresle başa çıkma becerilerini artırma ve dolayısıyla afet yönetimi süreçlerinin daha etkili ve verimli olmasına katkı sağlama açısından büyük önem arz etmektedir.
Proje, Türkiye'den TREND EDUCATION NGO (TENGO), İspanya'dan ASOCIACIÓN AHORA ONG, Portekiz'den ANIMAM VIVENTEM, İtalya'dan EUROPEAN GRANTS INTERNATIONAL ACADEMY SRL ve Yunanistan'dan INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT gibi saygın ortaklarla iş birliği içinde yürütülecektir. Bu çeşitlilik, projenin zenginliğini ve kapsamını artırmakla kalmayıp, afet müdahalesi konusunda farklı perspektiflerin ve deneyimlerin bir araya gelmesini de sağlayacaktır.
24 ay sürecek ve 250.000 Euro bütçeli "Dayanıklı Müdahaleciler" projesi, ortaklarla birlikte, afet müdahalesinde görev alan personelin zihinsel dayanıklılıklarını ve psikolojik sağlamlıklarını artırmaya yönelik yenilikçi eğitim programları ve kaynaklar geliştirecektir.
Projenin uluslararası düzeyde geniş bir farkındalık yaratması, stratejik iş birliklerini güçlendirmesi ve afet müdahale alanında yenilikçi standartlar belirlemesi bekleniyor.