Kahramanmaraş'taki otelleri bekleyen büyük tehlike!

Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, aynı zamanda Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli, şehirdeki otelleri bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı.

Başkan Büyükdereli, şehirdeki otellerin çok zor durumda olduğunu ve 1+1 apart otellerin işlerini sekteye uğrattığını kaydetti.

“Turist hayali bitecek”

Expo 2023'e kadar otellerin ayakta durmasının çok zor olduğuna dikkat çeken Büyükdereli şunları söyledi: “Otellerimiz gerçek anlamda hizmet verebilmek için büyük riskler alıyorlar. En kötü otelde en az 12 çalışanı oluyor. Şuanda Türkiye'nin sorunu 1+1 apart oteller. Hizmet yok, hijyen yok, güvenlik yok, ahlak yok ve otelcilik hizmeti vermekteler. Buda otel sektörünü zarara uğratmakta.

Bilindiği üzere şehrimizde kapanan ve el değiştiren oteller var. Bu konuda haksız bir rekabet var. Böyle giderse birçok otel kapanmak zorunda kalacak. Şehrimizde 2023 yılında yapılacak olan EXPO'ya kadar otellerin ayakta durması çok zor. O güne kadar 1+1 apartlar oteller kalacak. Şehre gelen turistler buralarda kalmayacağı için şehir dışına gitmek zorunda kalacaklar. Şehir olarak rüyamız bitmiş olacak. Günü birlik 1+1 apartların müşteri almaması gerekiyor.”

Bakmadan Geçme