KSÜ'den barınma sorunları nedeniyle esnek eğitim kararı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında önemli bir karara imza attı. Üniversite Senatosu'nun aldığı 25 Eylül 2024 tarihli kararla, öğrencilerin devam eden barınma sorunları göz önünde bulundurularak eğitim sürecine esneklik getirildi. Afşin ve Göksun ilçeleri hariç, üniversitenin diğer tüm birimlerinde güz yarıyılının ilk beş haftasında derslere devam zorunluluğu aranmayacak.

Depremin yıkıcı etkilerinin hala sürdüğü bölgede, barınma konusundaki sıkıntılar tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Üniversite yönetimi, binaların ve dersliklerin eğitime hazır olmasına rağmen, öğrencilerin konaklama sorunları nedeniyle derslere katılımda güçlük yaşadıklarını gözlemledi. Bu doğrultuda alınan esnek eğitim kararıyla, 30 Eylül 2024 - 01 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak derslere katılım zorunlu tutulmayacak.

Derslere katılamayan öğrenciler için ilerleyen haftalarda telafi dersleri düzenleneceği açıklandı.

KSÜ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosunun almış olduğu “25.09.2024 tarih ve 2024/19 sayı Karar 1” uyarınca Üniversitemiz, binaları ve derslikleri ile eğitim-öğretime hazır halde bulunmakla birlikte; öğrencilerin halen devam etmekte olan barınma sorunları nedeniyle Afşin ve Göksun ilçelerindeki birimlerimiz hariç 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılının ilk beş haftasında (30 Eylül 2024-01 Kasım 2024 tarihleri arasında) daha sonra telafisi yapılmak koşuluyla derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır.”

Bakmadan Geçme