Kuzey ilçeleri katı atığın sonlanması için 2025'i bekleyecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından kuzey ilçelere kazandırılan Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşası büyük bir hızla sürerken proje ortaklarından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri çalışmaları yerinde inceleyerek son duruma ilişkin bilgiler aldı. Toplam 685 Milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Yeni Kahramanmaraş'ın imar ve inşası noktasında Başkan Fırat Görgel öncülüğünde tüm alanlarda yatırımlarını artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve temiz bir Kahramanmaraş için çevreci yatırımlarına da devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşası büyük bir hızla sürüyor. Yüzde 95 hibe ile şehre kazandırılan tesisin tamamlanıp hizmete alınmasıyla birlikte Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak'ın uzun yıllardır süregelen katı atık bertaraf sorununu çözüme kavuşturulacak. Toplam 685 Milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Projede gelinen son durum değerlendirildi

Toplam 5 ilçeye hizmet verecek Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşası sürerken proje ortaklarından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri, Afşin'de tesisin inşa edildiği alanı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Proje kapsamında yerinde rehabilitasyonu yapılan Elbistan vahşi depolama sahasını da ziyaret eden ekipler, çalışmalara ilişkin son bilgileri aldı. Saha ziyaretlerinin ardından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesinde istişare toplantısı yapılarak projede gelinen duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Bakmadan Geçme