Manisa'da çıkan orman yangınında 1.440 kişi tahliye edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle hızlıca harekete geçilerek 1.440 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Manisa'nın Gördes ve Salihli ilçelerinde etkili olan orman yangınları, yerleşim yerlerine yaklaşarak büyük bir tehdit oluşturdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrolden çıkmaması ve can kaybı yaşanmaması adına AFAD, jandarma ve polis ekiplerinin koordinasyonunda hızlı bir tahliye operasyonu gerçekleştirildiğini bildirdi.

Gördes ve Salihli'de kapsamlı tahliye operasyonu

Yangının en çok tehdit ettiği yerleşim yerlerinden Karayakup Köyü'nde 60, Yeniköy Mahallesi'nde 260, Kale Mahallesi'nde 200, Kemer Mahallesi'nde 400, Kurttuhan Mahallesi'nde 270 ve Hacıhıdır Köyü'nde 250 kişi tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi. Toplamda 1.440 vatandaşın yangından etkilenmemesi için bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Yangınla mücadele sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve yangından etkilenen vatandaşlara gerekli her türlü desteğin sağlandığını vurguladı. Bakan Yerlikaya, yangının kontrol altına alınması için devletin tüm birimlerinin seferber edildiğini belirtti.

Yangın söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, vatandaşların can güvenliğinin öncelikli olduğunu ve en kısa sürede yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.

Yangının neden olduğu tahliyeler ve yangınla mücadele çabaları, bölgedeki halkın güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmaması ve yangının yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınması için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Bakmadan Geçme