MHP'li Karakoç Dora'dan TBMM Genel Kurulunda, Türk Ordusu vurgusu

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Türk Ordusu'nun tarihi ve güncel rolüne dikkat çekerek önemli mesajlar verdi.

Kahramanmaraş- 22 Ekim 2024- Meclis Başkanvekili Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Karakoç Dora, Türkiye'nin terörle mücadelesinde ordunun stratejik önemini vurgulayarak, "Terörle mücadele, yalnızca bir güvenlik meselesi değil; aynı zamanda ulusal bir varlık meselesidir." dedi.

Karakoç Dora, Türkiye'nin savunma sanayisine yaptığı yatırımlara değinerek, "Türk Ordusu, geçmişten gelen dirayetiyle bugün de güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Bu güç, savunma sanayimize yapılan yatırımlar sayesinde daha da artmaktadır." ifadelerini kullandı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, "Tarihten bugüne Türk Ordusu"nu anlattığı konuşmasında, "Teröre, terör örgütlerine ve bu terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletleşmiş sömürgeci politika aktörlerine baş eğmeyen Türkiye Cumhuriyeti, dirayetinin kaynağını Türk Ordusundan almaktadır. Gerek terörle mücadele konusunda etkin ve etkili biçimde yürütülen politikalarıyla gerek savunma sanayisinde yapılan yatırımlarla, bu kaynak günden güne çağıldamaktadır. Bu kaynak, vatanımıza ve milletimize yönelen her türlü kirli eli kırmakta, kirli emeli bozmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ise yerel basında yer alan bilgilere göre Gaziantep'te 1 ayda 73 bebeğin öldüğünü, çocuk hastanesindeki hematoloji bölümünün kapatılarak şehir hastanesine taşınmasının, bu çocuk ölümlerinin nedenlerinden biri olduğunu ileri sürdü.

Öztürkmen, Gaziantep'te bir ilkokulda 1100 öğrencinin 800'ünün Suriyeli olduğunu söyleyerek, "O okulda güvenlik, temizlik yok ama tercüman var." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da endemik bir tür olan Van Gölü'ndeki inci kefali hakkında bilgi vererek, inci kefalinin ulusal pazara açılmasıyla hem ülkeye ekonomik bir katkı sağlanacağını hem de Van'ın kültürel mirasının uluslararası alanda tanıtılacağını söyledi.

Bakmadan Geçme