Milletvekili Özdemir: CHP'li arkadaşlara bir deyimi hatırlatayım 'Kuş yuvadan uçtu'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup önerisi aleyhine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz aldı. Milletvekili Özdemir, konuşmasında: 'CHP'li arkadaşlara bir deyimi hatırlatayım 'Kuş yuvadan uçtu…' dedi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan Milletvekili Özdemir, MOBESE görüntüleri ile ilgili konuşma yaptı.

CHP'li arkadaşlara bir deyimi hatırlatayım 'Kuş yuvadan uçtu'

Milletvekili Özdemir, konuşmasında: “MOBESE kameralarını yerden yere vurdular. Bir kere MOBESE kameralarından görüntünün çıktığı ile ilgili bir sabit bilgi şuanda ellerinde yok. İBB'nin elinde 90 bin MOBESE kamerası var. Yargısız infaz yaptınız ama Ekrem İmamoğlu dedi ki; ‘Ben Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulundum.' Anayasanın 138'inci maddesi açık. Yargıya intikal etmiş bir konuda burada bir araştırma önergesi verilmez aslında. Ama siz hem suç duyurusunda bulundunuz hem de bugün burada geldiniz İçişleri Bakanımızı ve İçişleri Bakanlığı personellerini yargıladınız, infaz ettiniz gitti.

Ben size başka bir şey söyleyeyim. Gözünüzden kaçan burada çok önemli bir şey var. Kimse Ekrem İmamoğlu'nun nerede yemek yediğine bakmadı. Bir gazeteci twitter attı, arkasından bütün CHP'liler yalan söylüyorsunuz dedi ve arkasından da işin gerçeği ortaya çıktı. Başka bir şey var başka bir şey. Bence Erkan Akçay başkanımız ata sözlerinden bahsetti bende bir deyimden bahsedeyim. Bence kuş CHP yuvasından uçmuş başka yerlere gitmiş. Asıl mesele bu.

Türkiye üzerinde hesap yapanlar

Niye biliyor musunuz? 2008 yılında Amerika Dış İşleri Başkan Yardımcısının AK Parti karşısında Deniz Baykal'ın tutunamadığından bahsediyordu. Birini bulmak lazım diyordu. 10 Ay sonra Kemal Kılıçdaroğlu geldi. 2018 Yılında Joe Biden dedi ki; ‘Muhalefeti desteklemeliyiz. AK Parti'yi devirmek için yeni varyasyonlar yapmalıyız' dedi. Şimdi de İngiltere Büyükelçisi gelmiş İmamoğlu ile çok stratejik görüşmeler yapmış. Bakın İmamoğlu ne diyor biliyor musunuz? ‘En az karla mücadele kadar önemliydi. Türkiye-İngiltere ilişkilerini konuştuk.' Galiba artık o Türkiye üzerinde hesap yapanlar yeni aktör olarak kendilerine yeni birini bulmuşlar. Bunun ilerleyen aşaması olabilir. Bu konuda CHP'li arkadaşları uyarıyorum. Dikkatli olsunlar. Bu konuda ne zaman atraksiyon yapılmış CHP'de Genel Başkan değişikliğine gidilmiş. Bu aktörün, bu görüşmelerin detaylarını takip etmek lazım.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme