MSB açıkladı: 19 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Son bir haftada 19 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı son bir haftada 19 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB'dan yapılan açıklamaya göre: “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 19 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Böylelikle etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 813'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38.156'ya ulaşmıştır.

Ayrıca, başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de muhtelif silah, mühimmat ve malzeme ele geçirilmiştir. (3 adet M-16 P.Tf., 2 adet Ak-47 P.Tf., 1 adet 12.7 mm Keskin Nişancı Silahı ile çok sayıda mühimmat ve çeşitli miktarda malzeme)

Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı milletimizden alan kahraman ordumuz; terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

Hudutlarda 3 bin 446 şahsın geçişi engellendi

Hudutlarımızda alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde; Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 93 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 6'sı FETÖ mensubu olmak üzere 8'i teröristtir. 3.466 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

2023 yılında ise hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3.876 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 181'i FETÖ mensubu olmak üzere 279'u teröristtir. 122.956 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Bu hafta içerisinde (10 Temmuz 2023) İran sınırında Hudut Karakolumuz tarafından yapılan tespit üzerine Jandarma ile koordineli olarak yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan şahıslarla birlikte yaklaşık 59 kilogram uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirilmiştir.

Hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgili bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak devam edilecektir.


Suriye'de 604 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmektedir.

Suriye'de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir.

Bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 9'u son bir haftada olmak üzere 76 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 16'sı son bir haftada olmak üzere 604 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.” Denildi.

Bakmadan Geçme