MSB duyurdu, son 1 haftada 44 terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanlığının faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda son 1 haftada 44 terörist etkisiz hâle getirildiği ifade edildi.

Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan kahraman ordumuz başta olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları; ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.

Son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerinin icra edildiği bu dönemde kahraman ordumuz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini;

Her geçen gün artan bir şiddet ve tempoda, Terörü kaynağında yok etme anlayışıyla, Proaktif bir yaklaşımla kesintisiz bir şekilde ve Sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kapsamda Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil; 1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38.235 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlıkla ve olağanüstü gayretle yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiği başarılı operasyonlarla çok sayıda sözde elebaşı etkisiz hâle getirilirken yine büyük miktarda silah, mühimmat, mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş, tespit edilen birçok mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir. Böylelikle hareket kabiliyeti bitme noktasına gelen terör örgütüne ağır darbe vurulmuştur, vurulmaya da devam edilmektedir.”

Bakmadan Geçme