MSB: 'İsrail'in saldırılarına karşı kalıcı önlemler alınmalı'

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; “kaynağında, sürekli ve kapsamlı” olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla;

Son bir haftada 58 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 107 olmuştur.

Bu vesileyle dün Ağrı'da meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Hudutlarda 463 şahıs yakalandı

Tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemiyle dünya standartlarında güvenliği sağlanan hudutlarımızda;

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmıştır. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12'si terör örgütü mensubudur.

Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339'a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 olmuştur.

KFOR görevini 11 Ekim'de İtalya'ya devrediyoruz

26 Eylül'de Türkmenistan'a resmî ziyarette bulunan Sayın Genelkurmay Başkanımız; Türkmenistan Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katıldığı heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Sayın Bakanımız, 27 Eylül'de Preveze Deniz Zaferi'nin 486'ncı yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı ve beraberindeki personeli kabul etmiştir.

Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir heyetin (1 general, 2 subay) 10-11 Ekim tarihlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ziyaret etmesi planlanmaktadır.

10 Ekim 2023'te komutasını devraldığımız; NATO ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak uluslararası sorumluluğun gerektirdiği tam bir tarafsızlık ve şeffaflık ile yerine getirdiğimiz Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevi 11 Ekim'de İtalya'ya devredilecektir.

İsrail'in saldırılarına karşı kalıcı önlemler alınmalı

Bir yıla yaklaşan İsrail saldırıları neticesinde 41 binden fazla masum Filistinlinin öldüğü, yerlerinden edildiği, hastanelerin, okulların, dinî mekânların, kampların bombalandığı, salgın hastalıkların baş gösterdiği bir Filistin karşımıza çıkmaktadır.

Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'in, Filistin'in ardından Lübnan'a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişemizi haklı çıkarmıştır.

Bölgemizdeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şarttır. Yerlerinden edilen masum insanlar, öldürülen çocuklar ve insani yaşam şartlarından mahrum bırakılanlar karşısında bu endişe verici şiddeti izlemeye devam eden uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıyoruz.

Bakmadan Geçme