MSÜ Hava Harp Okulu'nda mezuniyet coşkusu

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde, 198 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende, mezun olan teğmenlere seslenen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gücüne güç katmanın önemine değindi.

Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcıları selamlamasıyla başladı. Konuşmasında, Zafer Bayramı ve askerî başarıların yanı sıra Harp Okulları mezuniyet törenlerinin özel bir atmosfere sahip olduğunu belirtti. Özellikle kız öğrencilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'nda birincilik elde etmelerinin gurur verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kızlarımız, asker olarak büyük başarılara imza atıyor," dedi.

Ordumuzu her alanda daha da güçlendirdik

TSK'nın son 8 yılda ciddi bir dönüşüm yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün TSK'ya verdiği zararın ardından ordunun hızla toparlandığını ve daha da güçlendiğini ifade etti. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sadece 40 gün sonra başlatılan Fırat Kalkanı harekâtıyla Türkiye'nin zayıflamasını bekleyenlere önemli mesajlar verildiğini söyledi.

Erdoğan, TSK'nın yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede önemli başarılara imza attığını hatırlatarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri dışında dünyadaki hiçbir ordu, bu kadar kısa sürede sınır ötesinde böyle bir başarıya imza atamazdı," dedi.

Kızılelma, ANKA-3 ve Millî Muharip Uçak

Savunma sanayisinde atılan adımların Türkiye'yi dünyada saygın bir konuma taşıdığını ifade eden Erdoğan, testleri devam eden Kızılelma ve ANKA-3 projelerinin devreye girmesiyle Türkiye'nin yeni bir ligin oyuncusu olacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, millî muharip uçak KAAN projesi ve F-16'ların modernizasyonuna da dikkat çekti.

Yeni camilerin açılışı

Törenin ardından, Hava Harp Okulu Camisi'nin açılışını yapan Erdoğan, geçen yıl Deniz Harp Okulu, bu yıl ise Kara Harp Okulu camilerini hizmete açtıklarını belirterek, "Milli Savunma Üniversitesi'ndeki diğer okul yerleşkelerimizde 7 cami inşaatı sürüyor. İnşallah 2025 baharına kadar tamamlanacak," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan teğmenlere görev yerlerinde üstün başarılar dilerken, misafir öğrencilere de ülkelerinde görev yapacakları dönemde başarılar temennisinde bulundu. Tören, diplomaların takdimi ve cami açılışı ile son buldu.

Bakmadan Geçme