MÜSİAD sanayi ve teknoloji zirvesi gerçekleşti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen MÜSİAD Sanayi ve Teknoloji Zirvesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleşti. MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen zirveye, Prof. Dr. İsmail Demir, Prof. Dr. Temel Kotil, Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Acar Baltaş, Dr. Avni Çelik, Cüneyt Zapsu, Ebubekir Tivnikli, Süleyman Orakçıoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Semra Karabaş, Hakan Altınay, Ömer Faruk Çiftçi, Baran Çelik, Hakan Altınay, Osman Aksoy ve Serhat İbrahimoğlu konuşmacı olarak katılım sağladı.

Kahramanmaraş 1 Kasım-

Sanayi ve teknolojinin önemli parçalarını bir araya getiren MUST'24 alanında uzman konuşmacılarıyla sanayinin yeni teknolojilerle ortaklığını ve yeni hamlelerini değerlendirdi. “Sanayi için hamle yap” sloganıyla gerçekleşen zirvede, MÜSİAD Sanayi Üretimi ve Politikaları Komisyonu Başkanı Abdullah Eriş, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Üretim gücümüzü birleştirmeliyiz

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, zirvenin açılışında yaptığı konuşmasında, Türk sanayisi ve teknolojisinin gelişmesi için hep birlikte çalışıp üretim gücünün birleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Asmalı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Savunma sanayimizin göz bebeği kurumlardan biri olan TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısını da bir kez daha şiddetle kınıyor, tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Biz inanıyoruz ki bu hain saldırı savunma sanayinde emek veren, ter döken binlerce mühendis ve teknisyenimizin çalışma azmini çok daha kamçılayacaktır. Sanayi üretiminde büyümenin sürdürülebilir olması, kendisini sürekli olarak geliştiren ekonomilerin ortak özelliğidir. Bu minvalde Türkiye'nin kalıcı bir büyüme ve kalkınma performansı sergileyebilmesi Türk sanayisinin üretim gücü ve kapasitesiyle doğrudan ilgilidir. Bu nedenle az olsun, benim olsun mantığımdan kurtularak çok büyük olsun hepimizin olsun demeli, üretim gücümüzü birleştirmeliyiz.”

OVP'de ortaya konulan hedefleri de değerlendiren Asmalı, Türkiye'nin esnek ve geniş imalat kapasitesine sahip olduğunu ve ekonomide yaşanan şokları daha hafif atlattığının altını çizdi. Asmalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu hedef doğrultusunda imalat sanayinin, Gayri Safi Yurt İçi Hasılasının içindeki payının yüzde 10'u aşarak imalat sanayi üretimi açısından dünyanın 10 ülkesi arasında yer alma stratejisi, bu noktada vizyonumuzu belirleyen önemli bir kriterdir. Bu bağlamda bizlere yol gösterici özelliğe sahip olan Orta Vadeli Program'da (OVP) ortaya konan hedeflerin gerçekleşebilmesi bizler için de son derece önemlidir.

Bilhassa yapısal sorunlardan kurtularak sanayi sektörünün rekabet gücünü arttırmamız yüksek katma değerli teknoloji için ciddi bir dönüşüm yaşamamız ve nitelikli iş gücü sorununu süratle çözmemiz gerekmektedir. Zira ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve küresel ekonomiye doğru entegrasyonu, teknolojik temelli, yenilikçi bir ekonomi altyapısı ve küresel rekabet gücünün kazanılmasını zorunlu kılmaktadır. Ülkemizin bu anlamda potansiyelini güçlendirmesi ve teknolojiyle büyüyen sanayi düşüncesi hepimizin ortak idealidir."dedi.

Bakmadan Geçme