Öğretmenlere, camide seminer verileceği iddiası yalanlandı

Son günlerde bazı basın yayın organlarında 'Öğretmenlere camide seminer verilecek' yönünde haberler yer aldı. Bu iddialara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, seminerlerin cami içerisinde değil, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii ve Kültür Merkezi'ndeki konferans salonlarında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Eğitim seminerleri, 23 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında 30 saatlik bir program ile öğretmenlere sunulacak. Bu seminerlerin düzenlenme amacı, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve eğitim kalitesini artırmaktır. Eğitimlerin, öğretmenlere ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla konferans salonlarında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yanlış anlamaların önüne geçmek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yapılan açıklamada, kamuoyunu yanıltıcı ve manipülatif iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan “Öğretmenlere camide seminer verilecek” iddiası doğru değildir. Bahse konu seminer cami içerisindeki ibadet alanında değil konferans salonunda verilecektir. 23 - 27 Eylül 2024 tarihlerinde 30 saat olarak planlanan eğitim seminerlerinin, öğretmenlere ulaşım kolaylığı sağlanması, planlanan eğitimlere uygun kullanılabilecek konferans salonlarının bulunması nedeniyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii ve Kültür Merkezi'nde yer alan ‘konferans salonlarında' yapılması uygun görülmüştür. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar etmeyiniz.” Denildi.

Bakmadan Geçme