Organize suç örgütünün 30 şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırklareli merkezli İstanbul, Tekirdağ ve Diyarbakır'da düzenlenen 'Kuyu-15' operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda, birbirleriyle husumetli iki ayrı organize suç örgütünün elebaşları Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay dahil olmak üzere toplam 30 şüpheli yakalandı.

Bakanı Ali Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı ve şu ifadelerde bulundu: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin işlediği suçlar arasında: suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, mala zarar verme, tefecilik, fuhuş ve insan kaçakçılığı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından yakalandılar.

Operasyonlar sonucunda ilk belirlemelere göre, 8 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda fişek ele geçirildi.

Bakmadan Geçme