Rıdvan Hoca Vakfı bünyesinde 'Kültür Kitap Kahve' açıldı
Rıdvan Hoca Vakfı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Kültür Kitap Kahve projesinin açılışı yapıldı.
Rıdvan Hoca Vakfı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı yaptığı açılış konuşmasında: “Kahramanmaraş, edebiyat şehri, şuurlu insanlar şehri diyebileceğimiz bir şehir. bunu niçin söylüyorum Arapçadan çevrildiğinde değerli düşünen, hikmetli düşünen, şuur sahibi şiir yazanlara bu manada şair denir. Şairi bol olan bu şehre sanırım şuur sahibi insanlar şehri desek haksızlık etmiş olmayız. Bu manada bu kitap edebiyat şehrine yakışır bir konseptte hazırlamaya çalıştık.
Amacımız yerli gençler yetiştirmek istiyoruz. Çünkü mekânlar bir yerdir. Yerli düşünmek için de bir yerde düşünmek gerekir. Bu yerler işte bu yüzden var. İnsanı merkezine alan, düşüncelerin öne çıkmasını amaçlıyoruz. Bu manada şehrimizdeki kurul ve kuruluşlarında bu projeye destek vererek tüm gençlerin anında gelip oturup eğlene bileceği vakit geçirebileceği bir mekan. Çay ücretsiz, kahve ücretsiz, ikram ücretsiz okuma kitabının kritiğini yapacağız hesap verecek. Kitap okumayı şart koşuyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Kültür Kitap Kahve proje koordinatörü Sosyolog Şükrü Bilgiç, yaptığı açılış konuşmasında: “Bugün biz bu kitap kahveyi açarken insan ömrünün beyaz çağı olarak nitelendirebileceğimiz gençliğe yerinde ve doğru müdahale etmeyi hedefliyoruz. Bu müdahale amacımızdır. Bir de müdahale yöntemimiz vardır. O da projenin içeriğidir.
Kültür Kitap Kahve projemizde; Çay, kahve, simit, kuru pasta gibi ikramlarımız ücretsiz bir şekilde verilecektir. Zihin dünyamıza yönelik ikramlarımız ise; Yedi okur-yazar buluşması, Onlarca kitap tahlili, Beş sinema gösterimi, İki şiir dinletisi, En az on sesli kitap kaydı, Onlarca seminer, Dört halı saha maçı, Masa ve satranç turnuvaları, Geleneksel okçuluk kursu, Robotik kodlama kursu, Sanat günleri, Sportif ve kültürel gezileri bunlardan bazılarıdır.
Projeyi hazırlarken gençlerden sadece ilham almadık. Aynı zamanda akılda aldık. Danıştık. Ve onlara dedik ki taleplerinizi bu mekâna taşıyacağız. İki temel ölçütümüz var. İlki ve baş tacımız olan helal olmasıdır. İkincisi ise serbest olması yani suç olmamasıdır. Bu ikisi birleşince Allah'ın izniyle güzel şeyler ortaya çıktı ve çıkmaya devam edecektir. Bu gençlerin bir kısmı aramızda onlara çok teşekkür ederim.
Gençler proje sizin. Bize yazmak, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sponsor olmak, Rıdvan Hoca Vakfına ev sahibi olmak, protokolümüze açılışa icabet etmek düştü. Siz bu mekânları verimli ve yararlı kullanırsanız bu kitap kahvelerin sayısı da süreside artacaktır. Kullanamazsak projemiz yedi ay sonra son bulur.” İfadelerine yer verdi.
Açılışa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Duran Doğan, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar, proje ortakları ve gençler katıldı.