Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Kahramanmaraş'a müjde

Geçtiğimiz günlerde Fahrettin Koca'dan görevi devralan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş'a 1600 yataklı yeni bir şehir hastanesi yapılacağını ve hastanenin ihale aşamasına geldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak görevlendirildikten sonra ilk saha ziyaretini 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'a gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ni ziyaret ederek burada toplantılar gerçekleştiren Memişoğlu, şehirde devam eden sağlık yatırımlarını da gezerek yerinde inceledi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrer Ünlüer, milletvekilleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'in de eşlik ettiği Bakan Kemal Memişoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık hizmetleri 2024 sonu itibariyle sürdürülür hale gelecek

Kahramanmaraş'ta deprem öncesindeki yatak kapasitesine 2024 sonu itibariyle ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Memişoğlu, “Aktif olarak inşaat süreçleri devam eden 5 hastanemiz var. Bu hastanelerimizin inşaatlarını inşallah 2024 sonu itibariyle insanlarımızın hizmetine başlayacak şekilde yürütüyoruz. Bazı eksiklikler, bazı gecikmeler olsa da bugün baktığımız zaman büyük bir hız kazandıklarını ve artık özellikle yeni fizik yapılarıyla 2024 itibariyle sağlık sistemimizin insanlarımızın hizmetine gireceğini özellikle söylemek istiyorum. Esasında özellikle sağlık çalışanlarımız, yöneticilerimiz ve fiziki altyapısı çok da mümkün olmadığı yerlerde şu anda sağlık eksiksiz yürütüyorlar. Huzurunuzda onlara da teşekkür ediyorum. Ancak çok daha iyi fiziki şartlarda modern yapılarla artık Maraş'ta sağlık hizmetleri inşallah 2024 sonu itibariyle sürdürülür hale gelecek” diye konuştu.

Yeni bir şehir hastanesi inşa edilecek

Kahramanmaraş'a yeni bir şehir hastanesi inşa edileceği müjdesini de veren Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Hayalimiz' dediği şehir hastanesiyle ilgili artık süreç ihale aşamasına gelmiş, bundan sonraki aşamada da yapım sürecine başlayacağız. Çok değerli bakanım, çok değerli milletvekilimin büyük katkılarıyla yatırım programından çıkıp, projesi bitirilmiş, artık inşaat aşamasına, ihale aşamasına gelen bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni bir şehir hastanesi, 1600 yatak diye öngörüyoruz. İhalesini de yapma aşamasına geldiğimiz zaman bunun ayrıntısını göreceksiniz. Şehir hastaneleri her türlü sağlık hizmetini içinde barındırabilen yapılardır. Yani bir hastanın başka yere gitme ihtiyacı duymayacağı her türlü hastalığı tedavi edebilecek sağlık tesisleridir. O nedenle bunda şu var, şu yok değil onu bilmenizi istiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme