Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan e-Nabız açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kars'ta bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulundu. Memeişoğlu e-Nabız hakkında çıkan iddiaları da yanıtladı. Bakan Memişoğlu e-Nabız'daki sağlık verilerinin güvenliği özel yazılımlarla sağlandığını hatırlattı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kars Valisi Ziya Polat ve Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger ile görüşmeler gerçekleştirdi.

e-Nabız'daki sağlık verilerinin güvenliği özel yazılımlarla sağlanır

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kars Valiliğindeki görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Memişoğlu konuşmasında, “Türkiye, sağlıkta gerçekten dünyaya örnek olan bir sisteme sahip. Bunun yanında, özellikle sağlık bilişimi altyapısıyla Türkiye, dünyaya örnek olmuş e-Nabız sistemine sahip. Bu sistem, özellikle 2014'ten sonra sağlık sistemimizin bilgi, veri anlamında temeli olmuş durumda. Temel bilişim anlamında Türkiye'nin temeli. Ve bütün sağlıkla ilgili herkesin esasında veri bankası burası. Ve bu kişiye özel şifrelenmiş durumdadır. Yani hastalar kendileri haricinde o verileri istemedikleri sürece kimse göremez. Ve bunlar özel güvenlikle, güvenlikli olarak tutulur ve güvenliği özel yazılımlarla, özel denetlemelerle sağlanır.

Birçok spekülasyon yapılıyor. Çok net söylüyorum. Türkiye'nin değerlerine, Türkiye'nin sahip olduğu bu güzel işlere nifak sokarak, fitne fesat üreterek, bunları küçümseyerek veya başka yönlere çekerek lütfen güven kaybına sebebiyet. e-Nabız'ın verilerinin, insanlarımızın verilerinin hiçbir yere ne satılma ne verilme ne de görülme izni yoktur. Onun için lütfen bu konulara itibar edilmemesini, dezenformasyonun ve yanlış bilgilerin düzeltilmesini istiyorum. İnsanlarımızın sağlık verilerini ben Bakan olarak bile kişisel olarak izin vermediği sürece göremem. Bu kadar net söylüyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme