Sahte polisler Kahramanmaraş'ta suçüstü yakalandı

Kahramanmaraş'ta iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık yapan ve kendisini polis olarak tanıtan 4 şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 Nitelikli Dolandırıcılık (İletişim Yolu ile Dolandırıcılık) olayı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Müşteki H.G.(Emekli-65 yaş) isimli şahsı dolandırmaya çalışan şüpheliler, gelen ihbarı değerlendiren ekiplerin titiz çalışması neticesinde henüz teşebbüs aşamasında iken gerçekleşmeden önledi.

Müştekinin toplam 700 bin TL civarındaki ziynet eşyalarının şüpheliler tarafından ele geçirilmesi engellendi.

Söz konusu olayın şüphelileri olan A. E ve A. T. isimli şüpheliler ekipler tarafından suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İletişim Dolandırıcılığı şüphelilerinin Kahramanmaraş'a geldiği bilgisi alınması üzerine yapılan çalışmalarda ise M. G. ve bir S.S.Ç yakalanmış, şahısların teslim etmiş oldukları yaklaşık 150 TL civarında para ve ziynet eşyaları ile ilgili yapılan çalışmalarda olayın müştekisinin H.K.(75 yaş, ev hanımı) olduğu tespit edilerek, müştekinin eşyaları tam olarak kendisine teslim edildi.

Şüpheli ve S.S.Ç çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme